It's not art until somebody says it is

Cred că am mai spus şi altă dată că eu nu judec fotografiile după criterii precum “compoziţie” sau “cum cade lumina” ci după criteriul “bate sau nu bate inima mai tare când îmi pun prima data ochii pe ea”. Azi mi-a bătut inima mai tare pentru poza următoare:

octav

(găsiţi poza aici).

E greu să explic de ce bate inima pentru o poză sau pentru alta (nu mă refer aici la poze în care am oameni dragi că pentru alea îmi bate inima tot timpul) şi e şi mai greu să scriu despre asta de teamă să nu fac o nedreptate pozei şi să nu scriu ceva suficient de frumos care să o pună în valoare. Ştiu că unii dintre voi ar putea spune că “e un copchil care cade şi două mâni ce ţi se pare aşa … artistic la asta?”) şi nu vă condamn neapărat, nu simţim toţi la fel, ar fi ciudat să simţim toţi la fel.

Oook. Here I go. De ce a bătut inima pentru poza asta.

Pentru că îmi dă sentimentul de siguranţă că oricât de “pe burtă” ai cădea şi nu prea mai poţi să te ridici… tot există nişte mâni care să dea să te prindă. Poate că nu vor reuşi mereu să te prindă. Poate că va trebui să încerci să te ridici singur. Poate că va trebui să îţi dai seama că chiar dacă ai căzut să vezi partea bună a lucrurilor… ai căzut pe iarbă… cât de grav poate să fie? Îţi înverzeşti un pic hainele. Mare lucru. Le cureţi. Cumperi altele. Te scuturi. Priveşti înainte. Nu în jos. Doar că nu te uiţi la mâni. E bine să ştii că sunt acolo. Două mâini protectoare care ar fi vrut să te prindă şi una care ţi se întinde ca să te poţi ridica mai uşor. S-ar putea să nici să nu ai nevoie de ea. Dar sentimentul că este acolo … e un sentiment de certitudine şi de dragoste care te ajută să mergi mai departe… doar că singur. Şi când realizezi asta înseamnă că ai crescut.

Deci dacă “it’s not art until somebody says it is*” hai să spun eu: IT’S ART!

*Replică din filmul Mona Lisa Smile. Minunat film.

Eliza merge cu mami. Bate inima tare:

eliza merge cu mami

Advertisement

4 comments

  1. E foarte frumoasa poza. Nu te depaseste doar ca numai eu pot uploada poze pe blog la mine. In comentarii se poate doar text. Dar e ok cu link 😉

  2. As fi vrut sa iti trimit o poza, ca test de cat de tare iti bate inima, dar nu le am cu blogul, asa ca iti trimit un link… (scuze, trebuie sa ma inveti sa upload photo, pur si simplu ma depaseste…)

  3. Mi s-a parut mie sau prima data nu era si poza asta din urma? Foarte draguta!!! La prima vedere credeam ca esti tu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.