Pe bune…

Mă uitam aseară întâmplător la Oprah şi mi-a atras atenţia tema emisiunii. Spun întâmplător pentru că deşi se discută lucruri utile acolo, foarte rar este şi un subiect care să mă intereseze cu adevărat.

Era invitat un tip care-şi lansa o carte (Act like a lady – Think like a man) şi cu ocazia asta răspundea la mai multe întrebări pe care le aveau diferite femei din America cu privire la bărbaţi şi relaţiile serioase/neserioase/aventuri pe care le-au avut şi care s-au terminat fie foarte prost fie fără nicio explicaţie.

Mi-a atras atenţia un lucru… poate şi pentru că îl mai discutasem cu cineva cu câteva minute înainte să înceapă emisiunea şi mi s-a părut coincidenţa foarte mare: femeile, în disperarea lor de a fi cu cineva, îşi coboară standardele şi acceptă tot felul de lucruri pe care poate altă dată nu ar fi conceput că le-ar fi putut accepta. Nevoia lor de afecţiune este atât de mare încât se mulţumesc cu puţin iar bărbaţii…. evident că profită. Îşi pierd încrederea în ele şi consideră că “atâta merită”. Bine, sunt şi femei cu standarde atât de ridicate încât sunt imposibil de ajuns dar asta e deja altă poveste.

Dintre întrebările care s-au pus au fost “de ce înşală bărbaţii” sau “de ce încetează să mai sune fără nicio explicaţie”. La prima întrebare mi-a plăcut răspunsul.. simplu şi la obiect “because there are so many women out there willing to cheat with them.” La a doua răspunsul era foarte simplu … bărbaţii nu simt nevoia să ofere o explicaţie şi habar nu au că tu îţi storci creierii să îţi dai seama cu ce ai greşit. Ei nu gândesc aşa profund. Ei s-au plictisit şi caută altceva şi nici prin gând nu le trece că tu îţi pui atâtea întrebări  şi eşti aşa neliniştită. Şi acum replica aceea menită să consoleze …. “it’s not you, it’s him” sau “you did nothing wrong“. Sau mai pe româneşte cum mi-a zis un bun şi înţelept prieten într-un anumit context… de ce se gândesc femeile că nu au fost suficient de bune sau că nu le-a plăcut suficient de mult şi nici prin gând nu le trece că el era doar un porc şi un măgar şi trebuie să treacă la următorul.

Sinceră să fiu pe mine mă scot din minţi emisiunile astea motivaţionale gen “you can do it, girl“, “you deserve the best“, “you’re beautiful and smart and you need to be confident“. Sunt doar nişte duşuri de încredere pe care le faci … şi care îşi pierd efectul la prima pauză publicitară.

Vă las cu Taxi şi o melodie care mie personal mi se pare foarte … deşteaptă.

Advertisement

4 comments

  1. puteam sa jur ca o sa iti fie greu sa te abtii sa nu intrebi asta 😀 cred ca le-ar prefera. atunci as riposta si as spune NU-I ADEVARAT!!!!! 😀

  2. … si ai prefera – in loc – niste emisiuni de genul “you can’t do it, girl!”, “you deserve the worst”, “you’re ugly and stupid and you need to lose all hope”? ;;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.