Timp liber

Ce faci când ai foarte mult timp liber la dispoziţie şi activităţi limitate cu care poţi să-l umpli?

Te uiţi la televizor … şi te enervează atâtea reluări. Poate dacă te-ai uita pe mai multe posturi decât unul nu ţi s-ar mai părea că sunt atâtea reluări. Dar totuşi… să vezi aceeaşi emisiune şi dimineaţa şi după-amiaza şi noaptea e revoltător. Probabil că cine a făcut programul nu s-a gândit că sunt oameni care se uită non-stop la televizor. Şi încă n-am înţeles de ce emisiunea aia cu oameni graşi care slăbesc cu bypass gastric se difuzează doar noaptea şi nici măcar nu se face reclamă la ea în timpul zilei.

Citeşti cărţi… dacă ai noi şi ne-enervante.

Stai pe internet… iar internetul ţi se pare brusc un spaţiu foarte restrâns şi plictisitor. Aşa că nu-ţi rămâne decât să dai refresh de câteva ori pe zi la nişte pagini ca să vezi ce-a mai postat cutare, simţindu-te astfel mai puţin exclusă (temporar). Unele bloguri mă amuză şi aş lăsa nişte commenturi răutăcioase şi cinice (când nu te simţi bine, cinismul are tendinţa să ţi se accentueze).  Hi5-ul este o altă sursă de amuzament. Aşa mi-am dat seama că sunt persoane care au mai mult timp liber decât mine şi care la o vârstă înaintată încă mai vorbesc în emoticoane şi cu “pooooop la tine”. Am mai discutat în altă postare ce înseamnă poop de fapt 😀

Te uiţi la filme... doar că cele la care ai vrea să te uiţi nu au apărut încă în magazine 😀

Dormi… doar că a ajuns să nu-ţi mai fie somn.Cât de obositoare poate să fie atâta odihnă!

Te gândeşti….iar gânditul în exces dăunează grav sănătăţii mintale. Ai tot timpul din lume să interpretezi gesturi, să panichezi, să fii paranoic, să răstălmăceşti vorbe, să îţi închipui diverse lucruri şi să suferi când n-ai de ce.

Mănânci… însă mâncare nu are acelaşi gust dacă nu iei şi tu o gură de aer în ziua aia, dacă nu consumi cumva energia acumulată.

Traduci... ca să te simţi util şi să faci ceva ce ţi-a plăcut mereu. Dar dacă îţi iau foc piciorele şi îţi amorţesc de la laptop şi nu poţi să stai în altă poziţie atunci nici asta nu mai e fun.

Şi uite aşa descoperi că a avea prea mult timp liber nu e cel mai plăcut lucru din lume, că activităţile cu care te relaxai înainte au devenit îngrozitor de plictisitoare şi obositoare şi că în loc să le faci ai prefera să te scoli dimineaţă , să te înghesui în metrou ca să ajungi la serviciu, să mergi la piaţă, să plăteşti facturi şi ziua ta să fie aşa un du-te vino încât seara să adormi în primele 5 minute ale unui film la care încerci să te uiţi de săptămâni întregi.

Advertisement

6 comments

  1. cat de bine inteleg ce ai scris in postarea asta!…
    si cand ma gandesc ca eu nu aveam absolut nici un motiv sa traiesc asa pana sa am un job…bine, programul meu e unul de-a dreptul exagerat, dar cineva mi-a zis ca dupa aproape doi ani petrecuti cam cum spui tu, imi cam merit soarta 🙂
    ai grija de tine si oricat de tare te-ai plictisi, profita de perioada asta de relaxare, ca nu stii cat de repede poti ajunge sa nu-ti mai doresti altceva decat o zi libera!

  2. ai HBO si/sau Universal? 🙂 eu m-as uita toata ziua la ele. iar emisiunea bypass gastric probabil nu e de interes pentru marele public 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.