Un singur film – două ore irosite

Am fost aseară la Safe House la Mall Vitan. De obicei mergem la film la Sun Plaza însă ieri fiind miercuri, am cumpărat bilete cu Orange film ca să ieşim mai ieftin (că şi aşa să mergi la cinema a devenit deja un lux) iar la noi la mall nu se poate. Nu ştiam aproape nimic despre film. Decât că e cu Denzel Washington şi cu actorul din The Proposal şi că, vorba soţului  meu “s-ar putea să nu fie genul tău“.

Să încep cu cinematograful şi de ce n-aş mai merge acolo: e foarte aglomerat, dacă iei bilete în ultima zi prinzi locurile din faţă doar şi, ştim cu toţii şi în viaţă în general, nu e întotdeauna un lucru bun să fii în primul rând. Fiind atât de aglomerat, e coadă şi la popcorn şi de multe ori dacă nu ajungi la timp şi vrei să vezi începutul filmului, renunţi la această mică plăcere. Sala în care am stat mi s-a părut groaznică: e toată plină de scaune, fără culoare între ele, aşa că dacă eşti undeva pe la mijloc, trebuie să ridici vreo zece oameni în picioare (sau să-i calci pe picioare dacă nu se ridică) ca să poţi să ieşi. Scaunele sunt foarte joase (da, ştiu că sunt mică de statură însă la Sun Plaza şi un copil de doi ani vede ca lumea în ecran) şi în loc de subtitrare (nu că ar fi neapărată nevoie de ea) vezi ceafa celui din faţa ta.

Să continui cu filmul: mi s-a părut atât de prost (prost pentru mine, poate pentru alţii a fost bun) că m-aş fi culcat două ore în scaun să se termine mai repede. Numai că nu puteai închide un ochi din cauza împuşcăturilor şi a urmăririlor cu maşini şi a zgomotelor puternice. La început n-am înţeles aproape nimic: cine ce face şi, mai ales, de ce? Partea mea preferată din film a fost ultima imagine (în afară de faptul că a fost ultima, a fost cred cea mai meaningful imagine din film).

Şi eu care credeam ca My week with Marilyn a fost un film slăbuţ. I-aş da şi Oscar în comparaţie cu Safe House.

Advertisement

7 comments

  1. Si eu mergeam la Mall Vitan, dar martea, cand al doilea bilet era la jumatate de pret. Ni se parea convenabil. Ultima data era aproape gol…dar era in vara. :))

    • Eu o sa merg doar la Sun Plaza de acum unde scaunele sunt facute asa incat sa vezi peste capul celui din fata ta chiar de-o fi el si inalt. O sa platesc mai mult dar o sa ma bucur de film. Bine, in cazul de fata nu prea aveam de ce sa ma bucur asa ca data viitoare inainte sa ma duc la film o sa arunc un ochi si pe trailer.

  2. am auzit la radio de orange film. si in trecut mai era oferta asta cu ziua de miercuri.

    mersi ca nu l-ai povestit!:) daca-l vad, iti dau de stire cum mi s-a parut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.