English for Human Resources

E adevărat că am terminat facultatea de limbi străine şi ar trebui ca engleza să nu-mi dea bătăi de cap. Şi nu-mi dă, în general. Însă după cursuri interminabile de literatură engleză (de la cele cu engleza cea mai nou până la engleza cea mai poetic de modernă) pot să spun că mai am dificultăţi uneori când vine vorba să mă exprim în mediul business. Am ales să-mi iau această carte (English for Human Resources) fără prea multe aşteptări, mi s-a părut cam ieftină să fie ceva de capul ei.

Însă m-am înşelat. Mi s-a părut o investiţie foarte bună în dezvoltarea vocabularului meu de mic om de resurse umane. Mi-am dat seama că erau cuvinte pe care le ştiam dar nu le foloseam pentru că le uitasem  sau nu-mi dădeam seama pe moment că ar fi o exprimare mult mai curată şi elegantă decât cea simplă pe care o alegeam eu mereu.

Cartea e structurată în şase părţi:

 • Recruitment
 • Selection
 • Employee Relations
 • HR development
 • Reward and remuneration
 • Industrial relations

Îmi place cel mult că are şi exerciţii şi te poţi testa foarte uşor. Rebusul în schimb este preferatul meu în testarea cunoştinţelor dobândite sau reîmprospătate:

Şi toate astea la doar 19,90 ron. Adică un meniu de prânz la City Grill (sau în orice altă parte) 😀  Eu zic că merită nu doar să o citim o dată şi apoi să o ţinem de decor în bibliotecă ci şi să o consultăm atunci când ni se pare că avem un lapsus sau o dificultate în exprimarea în limba engleză în acest mediu.

Această postare a fost scrisă în cadrul campaniei vALLuntar, campanie organizată de Grupul Editorial All. Fiecare comentariu la subiect la această postare înseamnă 3 minute de vALLuntariat din partea echipei All pentru un scop nobil.

Advertisement

10 comments

 1. ok, sa nu te superi pe mine, dar de-abia ti-am descoperit blogul :”> am vazut acum ca ai facut limbi straine si mi s-au aprins asa ochii. engleza??? even more. si eu tot asta fac acum sau mai bine zis tot asta sunt pe cale sa termin:D in bucuresti? pups:*

 2. Mie imi plac exercitiile, cred ca te ajuta extraordinar sa-ti fixezi cunostintele. Iar rebusul chiar e fain! Mi s-a facut dor de engleza si chiar ma batea gandul ca atunci cand merg acasa de Pasti, sa-mi caut vechile manuale si sa mai lucrez pe ele.

  • Desi am ramas cu sechele din gimnaziu cand primeam sute si sute de exercitii de facut acasa la toate materiile posibile, acum mi-ar face placere sa fac cate un exercitiu asa, valluntar si nu constransa de frica pentru note mici.

  • Imi pare rau doar ca nu mi-a venit ideea mai devreme, o aveam de vreo saptamana. Asa n-o sa mai aduc prea multe minute de valluntariat cu ea insa chiar am vrut s-o prezint pentru ca mi se pare o carte utila.

 3. O sa recomand cartea unei prietene care m-a rugat la un moment dat sa facem meditatii pe engleza pentru resurse umane. Ii sugerasem atunci alta carte, dar n-ar strica s-o aiba si pe asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.