Rainbow

Curcubeu…mi se pare un nume cam urât pentru ceva atât de frumos şi de spectaculos. Mi se pare că sună mai frumos în engleză. Când eram mică mereu pândeam să văd câte unul după ploaie. Însă apăreau rar şi dispăreau tot aşa de repede cum apăreau că nu-mi dădeam seama dacă mi-am imaginat sau chiar a existat pe cer dunga aceea colorată. Anul acesta a fost prima oară când m-am nimerit cu o cameră foto o în mână atunci când l-am observat pe cer. Şi n-am ratat ocazia şi l-am prins în câteva poze. De data asta a fost un curcubeu generos pentru că aş fi putut să-i faci o sută de poze şi tot n-ar fi dispărut. Păcat că nu am avut camera foto la îndemână sâmbătă când a fost luna aceea imensă şi luminoasă. Nu citisem nicio ştire despre ea, a fost o reală surpriză să o văd în toată splendoarea ei după câteva ore de shopping neproductiv. Natura asta are nişte “reacţii” uneori de ţi se taie respiraţia de cât de frumoase sunt.

Advertisement

14 comments

 1. ai dreptate!
  “curcubeu” nu este termenul prea potrivit pentru ceva atat de frumos, dar daca te consoleaza catusi de putin, in italiana suna si mai urat: “arcobaleno”
  zici ca e o balena arcuita pe cer.
  in engleza chiar suna mai bine.

  P.s cand eram mic am vazut ceva interesant, doua curcubee unul langa altul.
  Unul mai sters, altul proaspat format.
  A fost o experienta interesanta; un curcubeu sters langa unul proaspat format este ca si un om trist bolnav de albinism care se afla langa un om fericit si plin de culoare.

 2. Asa este, Mihaela, chiar ii invidiez pe cei care au ocazia sa imortalizeze momentele in care natura se intrece pe sine si ofera un spectacol de inalta tinuta. Fotografia ta e minunata. 🙂

 3. Am 3 ani de cand n-am mai vazut unul live. 😦 Eu i-am facut poze cu un jaf de telefon. Iar pana la cel de acum 3 ani, cred ca din copilarie nu mai vazusem unul. Te invidiez sincer. 🙂
  Mai ales ca ‘al tau’ vad ca se juca printre nori. Frumos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.