How could you have misunderstood

După trei seri de petrecere cred că meritam şi eu o durere de cap, nişte frisoane, o pătură, o cană mare de cafea şi un film frumos. Aşa am ajuns să mă uit la The Holiday, un film pe care mi-l recomandase Laura cu câteva zile în urmă. E genul acela de film de care ai nevoie într-o duminică după-amiază, genul de film care te face să crezi chiar şi pentru două ore cât ţine că miracles do happen. Pentru că, îmi spunea cineva azi, e un miracol să ai pe cineva alături şi să te înţelegi cu el.

Aşa cum v-am obişnuit, de fiecare dată când vorbesc despre un film înseamnă că am şi o replică (mai lungă sau mai scurtă) din el care m-a atins şi pe care v-o spun şi vouă. De data asta e un pasaj care m-a emoţionat un pic mai mult decât altele şi la care, dacă aş fi fost în starea în care să fac glume aş fi spus “get out of my head” (pentru cine nu ştie, e o fază din Family Guy). Dar mai bine vă las să-l citiţi:

I understand feeling as small and as insignificant as humanly possible. And how it can actually ache in places you didn’t know you had inside you. And it doesn’t matter how many new haircuts you get, or gyms you join, or how many glasses of chardonnay you drink with your girlfriends… you still go to bed every night going over every detail and wonder what you did wrong or how you could have misunderstood. And how in the hell for that brief moment you could think that you were that happy. And sometimes you can even convince yourself that he’ll see the light and show up at your door. And after all that, however long all that may be, you’ll go somewhere new. And you’ll meet people who make you feel worthwhile again. And little pieces of your soul will finally come back. And all that fuzzy stuff, those years of your life that you wasted, that will eventually begin to fade.

În altă ordine de idei … uitaţi-vă la film.

Advertisement

12 comments

 1. The Mermaid Chair eu l-am vazut pe HBO, nu stiu unde l-ai putea gasi. In schimb, stiu ca poti gasi cartea (Jiltul sirenei) publicata la RAO.

 2. Iti multumim din nou. M-ai prins acum. Mihaela nu a mai citit nimic in ultima vreme 😀 Dar o sa citeasca si o sa recomande.

 3. Iti citesc blogul in fiecare zi 😀 , sa vad “ce a mai facut Mihaela, ce mai este nou, ce a mai citit, ce ne mai recomanda???” 🙂 .
  “O vizitez” si pe sora ta, desi nu va cunosc, imi sunteti dragi! 😛

 4. Si eu va multumesc ca ma faceti sa ma simt bine, chiar si atunci cand am o zi mai urata si nu mai vreau sa stiu de nimeni. Mai am un stil foarte aparte si de a zambi foarte larg atunci cand primesc comentarii ca al tau 😛 Sa mai treci pe la mine, ca eu mai scriu 🙂

 5. Astazi am vazut filmul, dupa recomandarea ta, chiar daca este luni 😀 … Mi-a placut chiar foarte mult si am recunoscut “replica” 😛 … M-am simtit asa de bine pe tot parcursul filmului si chiar la unele faze am facut comparatie cu momente din viata mea!
  Iti multumesc pentru ca stii sa ne faci sa ne simtim bine, chiar si atunci cand avem o zi mai urata si nu mai vrem sa stim de nimeni.
  Ai un stil foarte aparte, in sensul bun al cuvantului! Asteptam sa scrii mai des! 😉

 6. Nu e wasted in sensul acela negativ la care te-ai gandit tu, e un cu totul alt sentiment. E mult de vorbit pe tema asta. Si destul de dureros. Poate de asta nici n-am mai comentat in niciun fel replica dupa aia. Am lasat-o asa … Asta apropo de lucruri despre care scriu bloggerii si se refera la anumite lucruri doar ca nu vor sa spuna exact care si scriu asa niste lucruri din filme si carti si muzica si sa inteleaga fiecare ce vrea.

 7. Dragut citatul… Tnx pt. recomandare, duminca am ce face 😉 daca nu chiar mai devreme :P. Notam filmul… il notam si pe cel recomandat de Laura si tb sa le cautam 😀
  Sa ai o saptamana frumoasa si usoara!

  • Buna,
   te rog mult, imi zici cum pot face rost de filmul asta? ‘The Mermaid Chair’- ca il tot caut si nu dau de el..
   ti-as fi recunoscatoare..
   mersi mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.