Jurnal de călătorie

Pentru că mulţi dintre voi v-aţi impacientat că nu am mai scris nimic pe blog şi nici pe messenger nu am fost online, vă mărturisesc că weekendul acesta am fost în excursie. Pentru mine a merge în excursie nu înseamnă să merg într-un loc foarte pretenţios ci pur şi simplu într-un loc nou. Cum a fost călătoria mea la Bârlad … vă povestesc mai jos.

Am mers mult pe jos prin oraş observând foarte multe obiective turistice de-ale oraşului. Aşa am aflat unde stă Jane (ştiu că ai jaluzele verticale la geamul de la balcon) şi mai toate prietenele Alinei, şcolile şi liceele unde au învăţat majoritatea, locul unde au făcut majoratele şi balurile bobocilor şi pe unde mai face lumea nunţi. Am văzut restaurantul unde se mănâncă bine numai că este un fel de mâncare cu o singură ciupercă.

Restaurantul de fiţe din centru unde se duce mai toată lumea deşi e naşpa şi are aceeaşi baie ca atunci când era Alina în clasa a 8-a:

restaurant de fitze

Anunţul matrimonial al unui băiat cu bun simpţ:

matrimoniale

Regulament de ordine interioară într-o scară de bloc:

regulament de ordine interioara

Şi o “maşină a timpului” tot într-o scară de bloc:

masina timpului

Acum urmează partea care mi-a plăcut cel mai mult: Grădina Zoologică. Ştiaţi că intrarea este doar 1 leu iar pentru grupuri organizate 50 de bani? Eu ştiu. A avut Alina grijă să se revolte de o sută de ori ieri pe tema asta. Ce-am văzut la Grădina Zoologică? Păi … multe animale…. le vedeţi mai jos. Îmi place mai ales ce poză au ales ca să reprezinte poneii:

zoo si ponei

Am mai văzut: găini, cocoşi, câini, iepuri, vrăbiuţe, o vulpe vai de viaţa ei, maimuţe cu cuc , maimuţe rele care trag fetele frumoase de breton şi alte animale periculoase de junglă.

Ştiaţi că dacă rataţi o curbă din Bârlad intraţi în primărie? Apropo de primărie am văzut şi două mirese… una mai urâtă ca alta.

Multă verdeaţă, multe flori, seara după ploaie e un miros foarte plăcut de regina nopţii. Mulţi pomi fructiferi numai zarzări nu erau ca să ne stingem şi noi o poftă. Sau dacă erau…. erau zarzărele prea sus pentru noi.

Mulţumesc. Ştii tu pentru ce (încerc să nu fac postarea asta chiar foarte sentimentală).

Să le fie ruşine următorilor: tuturor celor care nu au dat drumul la uşă ca să răspundă la chestionare, celor care au dat drumul dar au închis uşa în nas vorbind urât, doamnei care n-a avut timp, domnului din tren care-şi întindea cu nesimţire picioarele de stăteam ghemuită într-un colţ, doamnei cu păr mult pe mână şi cu cartea groasă (nu a făcut ea nimic rău dar aşa, pur şi simplu că mi-a fost antipatică), celui care a furat o floare de la pompă… şi cam atât.

Lated edit (pentru cei care au înţeles foarte greşit postarea mea): Mi-a plăcut foarte mult în Bârlad, m-am distrat şi am râs cum n-am mai făcut-o de multă vreme. Am uitat totuşi să povestesc cum am stat în poala lui Ion Creangă în Grădina Publică şi cum am văzut bănuţi în apa cu ţestoase la Zoo, semn că turiştii din Bârlad sunt plini de speranţă.

Advertisement

5 comments

  1. Sa stiti ca norocul e la Barlad, ca de acolo mi-am luat eu sotul(mai bine zis din imprejurimi).

  2. eiii, vezi daca nu a facut bine asezarea in pagina si-a lasat nu-ul ala la sfarsit de rand? nu stiam eu de ce nu ma suna inapoi frumosul45… 😀 uite cum mi-am ratat norocul.

  3. nu raspunde la bip nu ai fost atenta 😛 si posibil sa fi inteles eu gresit ca era doar o ciuperca 😀

  4. aaa… ma scuzati, c-am uitat. si l-ati sunat pe frumosul45? macar un bip! ca raspunde la ele. ce rea sunt, uff… :p

  5. =)) ce ma bucur ca mi-ai vazut orasul natal. si corectare pt Alina: erau 2 (DOUA) ciuperci!!! 😀 da’ erau bune! 😛 ca doar ai gustat si tu dintr-una.

    deci da, abia astept sa vin si eu in iasi in excursie 😀 si va astept si-n bucuresti, cu draga inima 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.