For diversity

Îmi făceam azi curat prin dulapurile de la serviciu să arunc hârtiile inutile şi să le arhivez pe cele utile când ma dat peste un teanc de afişe promoţionale şi pliante de la un târg de joburi la care am participat şi noi. Prima reacţie a fost să le iau pe toate şi să le arunc, dar fiindcă mă plictiseam am zis să mă mai uit o data prin ele. Aşa am dat peste un afiş care mi se pare foarte creativ şi sugestiv. Este afişul iniţiativei europene împotriva discriminării şi arată cam aşa (evident ca l-am luat acasă şi l-aş pune şi în ramă dacă aş avea unde să-l agăţ):

for diversity

Mi se pare un afiş foarte bine gândit şi realizat şi mi-aş dori să pot felicita persoana sau persoanele care l-au făcut. Şi plus de asta îmi şi place cafeaua la nebunie de orice culoare ar fi ea (şi da, prin asta am vrut să spun şi că iubesc oamenii indiferent de ce culoare ar avea ei la piele, indiferent de sex sau orientare sexuală, indiferent de religie sau orice alte motive stupide de discriminare se mai găsesc în zilele noastre). Dacă mi-ar sta în putere cred că aş pune câte un afiş ca acesta în fiecare şcoală, în fiecare grădiniţă, în fiecare universitate, în fiecare cafenea, pe fiecare stâlp de pe stradă. Poate că n-ar elimina discriminarea cu totul dar cu siguranţă ar fi nişte paşi mici spre conştientizare şi schimbare în bine a mentalităţii unor oameni.

Advertisement

6 comments

  1. Intradevar, felicitari. A facut o treaba grozava!! Hai ca acum chiar mi s-a facut pofta de o coffee:))

  2. Sunt asa de mandra ca Oana, cea care a fost cu ideea afisului, mi-a fost colega :D. E ca atunci cand ceva vedeta iti face cu mana de pe scena si apoi spui tuturor ca te-a salutat vedeta X, numai ca acum e mult mai intelectuala si profunda treaba :-B.

  3. Mda, uite ca la asta nu m-am gandit. Dar totusi poate sa li se para ca e lapte cu cacao 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.