Cişmigiu & Comp.

Azi a apărut la Jurnalul cartea mea preferată despre care am mai vorbit şi cu alte ocazii şi pe care v-am recomandat-o dar pe care probabil mulţi dintre voi nu au avut unde s-o găsească (deşi mă oferisem să vă dau varianta pdf :D). Dacă acesta era singurul motiv care vă împiedica să o citiţi atunci acum nu mai aveţi absolut nicio scuză pentru că chioşcurile de ziare sunt pline de Cişmigiu & Comp. de Grigore Băjenaru. Mai are în plus o povestire, Bună dimineaţa, băieţi, de care eu personal nu am auzit dar pe care aştept cu nerăbdare s-o citesc. Din câte mi-am dat eu seama ar fi o continuare a primei, o variantă gen “peste nu ştiu câţi ani”, atunci când personajul principal creşte şi devine el însuşi profesor.

Aştept commenturile voastre să-mi spuneţi dacă v-a plăcut, fie că aţi citit-o acum fie că aţi citit-o în copilărie. Eu am citit-o de multe ori şi urmează să o mai citesc încă o dată. E o carte haioasă pe care vă garantez că odată ce o începeţi nu o să o mai puteţi lăsa din mână. Şi apoi o să vă placă atât de tare că o să începeţi să o recomandaţi şi altor prieteni sau o să le-o faceţi cadou.

Ce alte cărţi din copilăria voastră v-ar plăcea să fie reeditate şi vândute cu un ziar la preţ redus? Laura şi-a exprimat deja părerea şi a trimis-o la Jurnalul, o las pe ea să ne spună ce şi-ar dori.

Advertisement

14 comments

  1. Am citit si eu cartea si chiar e frumoasa, atat am ras ca si Adi s-a apucat de citit si a zis ca e “Amintiri din copilarie de la oras”. De acest autor aveam alte carti in biblioteca si anume cele istorice, dar nu si aceasta.

  2. Mi-am cumparat si eu cartea azi. Incepusem sa o citesc dupa prima postare a ta…dar mi-era foarte greu sa o citesc de pe calculator si m-am lasat. Acum nu mai am motive 🙂

  3. Eu le-am sugerat sa re-editeze Ciresarii (toate volumele), Racheta Alba si Printesa din Sega. Sunt carti care mi-au placut tare mult in copilarie si as vrea sa le recitesc si sa le pastrez pentru Eliza sa o bucure si pe ea si sa aiba drept role-model un personaj autentic romanesc, nu pe Barbie sau mai stiu eu cine…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.