Jurnal de metrou

Pentru că momentan nu mai merg cu bicicleta, nu mă mai pot ţine de categoria Jurnal de biciclist. De fapt explicaţia e că nu mă pot ţine de nicio categorie. 😀 Merg în schimb cu metroul şi filmul care rulează în faţa mea în fiecare dimineaţă/seară este la fel de interesant. Îmi place că metroul în ultima perioadă este mai ceva ca o sală de lectură. Lumea citeşte într-o veselie cărţi apărute la ziare în principal, cărţi vechi româneşti de pe la anticariate sau biblioteci, best-seller-uri mai noi sau mai vechi, cărţi de dragoste, de aventuri, ziare de scandal, ziare care se găsesc gratis şi aşa mai departe. Lumea ascultă muzică la metrou (uneori în timp ce citesc), lumea îşi verifică mail-ul la telefono-laptopuri cât mai scumpe şi mai odd-looking. Lumea mănâncă, citeşte şi ascultă muzică în acelaşi timp. Ai zice că lumea încearcă să profite de fiecare bucăţică de timp pe care o poate utiliza şi să n-o piardă uitându-se pe pereţi. Altă lume, ca mine de altfel, ascultă doar muzică şi se uită ce mai face cealaltă lume. Azi dimineaţă un domn cu chelie citea Istoria calviţiei mele. Mi s-a părut funny. 😀

Advertisement

5 comments

  1. eram aseara la 6 si ceva la aviatorilor. imi pare rau ca nu te-am vazut si eu. culmea… chiar ziceai tu acum 2 zile ca poate ne intalnim intamplator 😛

  2. mi s-a parut aseara pe la 6 si ceva ca te-am vazut la piata charles de gaulle/aviatorilor. m-am uitat lung la tine (sau la cea care-am crezut ca e tu). so…?

  3. da, sunt in bucuresti. mi-ar placea sa ne vedem insa momentan sunt cam cu programul full. dar sunt in bucuresti si aici raman, asa ca avem timp berechet.

  4. adica esti in bucuresti?? oo, ce ma bucur! cand ne vedem?
    mie-mi place cand lumea nu-si pierde timpul. e tare pretios. si-i asa frumos sa vezi atat de multi cititori in metrou! au aparut si in ratb. chiar pe strada sau in parcuri! tare buna ideea ziarelor de a scoate si carti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.