Floreasca's Anatomy

Acum câteva zile am avut prima mea experienţă cu spitalul. Presupun că toţi trecem prin asta la un moment dat, cu probleme mai mici sau mai mari (de preferabil mai mici şi mai de scurtă durată). Am aflat ce ştiam deja: spitalul românesc nu este nici “Spitalul de urgenţă” nici “Grey’s Anatomy” şi niciun alt serial cu spitale pe care l-am mai urmărit eu. Există ce-i drept şi în cel românesc rezidenţi şi asistente frumoase care parcă îşi fac cu ochiul unii altora însă condiţiile sunt de-a dreptul îngrozitoare.

Cum am ajuns la spital? Nici eu nu ştiu exact. Chiar mi-a zis un medic radiolog că am o privire care spune ” Ce caut eu aici?”. Trebuia să am o simplă fisură la gleznă care s-ar fi vindecat într-o lună de stat în ghips (sau gips cu parcă ar fi corect) însă n-a fost aşa şi după 2 luni eu aveam piciorul tot rupt şi cu deplasare de oase, motiv pentru care am ajuns pe muchie de cuţit. Acum sunt norocoasa posesoare a unei tije cu şapte şuruburi în piciorul drept şi a unor migrene şi ameţeli de abia mă ţin pe picioare (picior).

Cum am căpătat şi migrenele? Mă rog, sunt şi ele bune la ceva… fiind atât de puternice mă fac să uit de tăietura din piciorul rupt. Se pare că nu trebuie să ridici capul în timpul sau după anestezie vreo câteva ore. Ştiam eu ceva din auzite însă nu am făcut legătura când m-am trezit pe masa de operaţie şi nimeni nu mi-a spus lucrul ăsta. De fapt mi l-a spus… după ce m-a vazut ridicând capul. Aşa am ajuns să am greţuri şi ameţeli şi dureri de cap care cică se rezolvă dacă beau 4 litri de lichide pe zi şi cafea cu coniac. Să vedem ce iese. În zece zile o să beau greutatea mea în ceaiuri şi apă.

Deşi am avut atâta ghinion încă mă consider o persoană foarte norocoasă şi vreau să mulţumesc tuturor celor  dragi care mă susţin şi suferă alături de mine şi mă suportă şi au cea mai mare grijă de mine posibilă şi imposibilă. N-o să fac o înşiruire de nume ca la Oscar pentru că se ştiu ei exact care sunt. Îmi doresc să ştie cât de mult apreciez ceea ce fac pentru mine şi că nu iau nimic for granted sau ca şi cum mi s-ar cuveni de drept şi voi face tot posibilul să mă revanşez faţă de ei.

Advertisement

4 comments

 1. Buna Miha,

  Imi pare rau sa aud asta despre tine… bineinteles ca primul meu gand (egoist de altfel) a fost partea cu cafeaua cu cognac.. pe care eu in momentele actuale de gravidie, nu numai ca le evit, dar le tanjesc… ceea ce incerc sa-ti scriu (desi nu sunt convinsa ca reiese), este faptul ca exista o parte pozitiva in toate – oamenii din jurul tau sunt si mai apropiati, ai vazut viata de spital din Romanica…
  Tot ce mai trebuie sa se intample acum e sa scapi de migrene si de perioada post operatorie…
  Eu iti tin pumnii sa fie cat mai scurta!

 2. am avut ghinion. asa s-a ajuns. nu imi amintesc ca mi-ai zis de dureri si ma bucur ca altfel mi-ar fi fost psihic mai greu stiind exact ce ma asteapta. stii perfect atunci prin ce trec. iau si eu ceva de genul… coffetin se cheama. abia azi mi-a zis si mie o asistenta. ma simt ceva mai ok… trei litri de apa mai tarziu si nu stiu cate vizite la baie 😀

 3. Imi pare rau! Cum de s-a ajuns asa departe?
  Mai, mai, si eu nu am ridicat capul dupa anestezie si probabil ti-am povestit si cat de tare m-a durut dupa…am stat o saptamana numai la baie, la cate lichide am baut 🙂 mai este si o pastila: cofedol, pe mine m-a ajutat atunci.
  Multa sanatate!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.