1.1.11

Gata. A trecut Crăciunul, a trecut şi Revelionul, au rămas astăzi ştirile despre cum au petrecut românii la Revelion, cum petrec astăzi de Sfântul Vasile şi reluările emisiunilor din noaptea dintre ani. Pe cât de frumoase sunt sărbătorile pe atât de banală este prima zi din an: cutii de petarde, artificii, mizerie şi pustietate în oraş. Un brad împodobit care, deşi se spune că se ţine până de Bobotează, nu mai are absolut niciun farmec. Poate o să-mi fac un obicei din a dezpodobi bradul în prima zi a anului pentru că în mod sigur bradul meu nu va mai vedea lumina lui doi ianuarie (poate-l  mai ţin o perioadă  aşa simplu ca plantă de apartament că e încă frumos).

Revelionul televizat a fost ca în fiecare an, nu mi-am pus mari speranţe să văd ceva interesant pe micile ecrane. Protv-ul s-a străduit să reunească mai multe formaţii româneşti din trecut, lucru care mi-a plăcut, însă a dat-o total în bară cu domnişoarele care făceau atmosferă, sau mai bine zis figuraţie.

Însă lucrul care m-a dezamăgit total a fost faptul că TVR-ul a făcut greşeala să facă selecţia naţională pentru Eurovisionul 2011, în noaptea de Revelion. Nu ştiu cine a avut aşa o idee genială de a pierde rating pentru o emisiune atât de urmărită. Eu personal, în afară de faptul că am uitat complet că acum şi-au găsit să facă selecţia, nici nu aş fi putut să stau cu ochii în televizor doar pe asta, să nu vorbesc cu nimeni şi să oblig pe toată lumea să se uite la ceva ce poate îmi place doar mie. În noaptea de Revelion lumea face cu totul altceva şi nu cred că îi arde să stea să dea sms-uri să voteze pe x sau pe y care să reprezinte România la acest concurs. Am aflat şi eu dimineaţă din ziare că anul acesta o să-i vedem pe Hotel FM cu melodia Change la Eurovision 2011. N-am auzit de ei niciodată dar cine ştie, poate că au ceva potenţial şi ne fac o surpriză plăcută, să nu cobesc chiar în prima zi a anului şi să spun că o să-i vedem la coada clasamentului.

În altă ordine de idei le mulţumesc tuturor celor care n-au intenţionat să mă sorcovească în această dimineaţă şi am putut dormi foarte bine până mai târziu. La mulţi ani!

Advertisement

3 comments

  1. Si mie mi-a placut spectacolul…in pauze cand dadeam pe la alte posturi numai manele si funduri vedeam, asa ca reveneam mereu la tvr. Mie imi place si piesa care pleaca, noi am vrut sa votam ca cica se castigau niste chestii prin tragere la sorti, si chiar pe asta am vrut s-o votam. Pana la urma banii cred ca ni i-au mancat, dar votul nu s-a inregistrat, in fine…

  2. La multi ani, Mihaela!
    Eu am urmarit Eurovision din lipsa de altceva. Ca spectacol, a fost dragut. Au fost invitate doua tipe care au concurat de cateva ori in Irlanda si Malta (voci foarte bune), Johnny Logan (care a castigat Eurovisionul de trei ori), plus niste copii care au facut un spectacol misto, cantand si dansand (cu niste costume asemanatoare vedetelor) refrenele pieselor castigatoare in ultimii ani, plus piesele noastre: Luminita Anghel cu SIstem, Mihai Traistariu si Paula cu Ovi. Au cantat piese si invitatii, si Paula cu Ovi, si impreuna cu invitatii au cantat cateva piese. Iar Cornelia si Lupu Rednic au transformat Playing with fire intr-o piesa populara/pop rock. Plus taraful de la Clejani, care mie-mi place foarte mult (there… I’ve said it :D) Foarte misto, deci showul n-a lipsit (in pauze mai mutam si noi pe alte canale, dar nu ne-a atras nimic). Cat despre concursul in sine, nu sunt multumit de cine pleaca in Germania, dar ma rog. Preferam alta piesa… S-au aranjat voturile de la juriu in ultimul moment, cand s-a vazut clasamentul cu voturile publicului, caci era altcineva pe primul loc (Hotel FM a avut o piesa mai buna anul trecut).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.