De-a bucătarii

Am fost sâmbătă la lansarea cărţii lui Teo – De-a bucătarii. Nu citisem prea multe despre carte înainte să ajung acolo însă când am văzut-o mi-a plăcut foarte mult aşa că am cumpărat-o. Nu am luat-o pentru mine ci pentru o tânără mămică de Ziua Mamei care se apropie cu paşi repezi. Şi cum cartea mai zăboveşte puţin la mine înainte să o dăruiesc, am zis că nu strică să încerc să fac o reţetă din ea, ceva dulce de care îmi era foarte, foarte poftă: ciocolată de casă. Ţin minte când făcea mama când eram mici nici nu aveam răbdare să se întărească, ne băgam degetele în ea din cinci în cinci minute cât stătea la răcit. Era un festin pentru noi având în vedere că laptele praf nu era tocmai ieftin.

Aşa că ieri, deşi era foarte frig afară, m-am avântat până la un Mega Image să cumpăr ingredientele. Pot să spun că mi-a ieşit super bună însă data viitoare o să adaug şi o notă personală reţetei. Am descoperit că se simte destul de mult cacaoa şi, dacă nu eşti un fan înrăit al gustului de cacao, cred că ar trebui să mai scazi din cantitate şi să pui în schimb mai mult lapte praf. Dacă-ţi foloseşti puţin imaginaţia cred că poţi să faci în casă ciocolată delicioasă variată: cu alune, nuci, stafide, cocos… tot ce-ţi trece prin cap. Cine ar fi crezut că e aşa uşor să faci ciocolată?

Cartea este plină de reţete pe care mi-ar plăcea să le încerc în timp, noroc că şi Laura şi-a cumpărat cartea şi o pot consulta la ea. O felicit pe Teo şi îi urez la cât mai multe cărticele, poate una cu gustări, eu fiind o mai mare fană a mâncărurilor decât a dulciurilor. Şi cum se apropie ziua de 8 martie, cartea mi se pare un cadou perfect pe care să-l poţi face unei mămici iar la câte reţete bune şi uşoare are în ea, chiar face toţi banii.

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.