Oamenii au talent

Am tot aşteptat să înceapă “Românii au talent” încă de pe vremea când făceau reclamă ca să meargă lumea la preselecţii. În vinerea în care efectiv au început să difuzeze emisiunea am uitat complet şi ne-am uitat la un film pe care eu l-am considerat o totală pierdere de vreme. Abia sâmbătă dimineaţă când citeam ziare pe net mi-am adus aminte că românii avuseseră talent cu o seară în urmă iar eu nu i-am văzut.

Vinerea asta în schimb, am stat să mă uit şi am ajuns la următoarea concluzie: oamenii chiar au talent. Fie că sunt britanici, americani, români sau din altă ţară care a mai făcut acest tip de emisiune, oamenii au talent. Acum să fim sinceri, talentul nu e neapărat o calitate. De multe ori ne-am trezit gândind/spunând despre cineva “ce talente îşi dă”, “are marele talent să fie nesimţit”, “e talentat la prostii”, “trebuie să ai talent ca să spui aşa nişte minciuni de mari” etc.

Aseară mi s-a demonstrat încă o dată că foarte mulţi oameni au marele talent să se facă de râs. De fapt nu doar să se facă de râs ci să se facă de râs pe micile ecrane. De parcă n-ar fi de ajuns să fii penibil, trebuie să fii penibil în lumina reflectoarelor. Şi am constatat cu şi mai multă amărăciune că odată cu vârsta, simţul penibilului se dezactivează la unele persoane. Asta pentru că majoritatea celor care făceau circ erau oameni trecuţi de prima tinereţe.

Erau într-adevăr acolo şi oameni talentaţi în sensul bun al cuvântului. Fie că era talent la cântat, la dansat, la dresat sau la alte acrobaţii complicate, erau acolo oameni care chiar aveau ce să arate. Pe acei oameni îi admir. Nu ştie nimeni de ei până nu se mai face câte o emisiune. Îi admir dar îi şi compătimesc. Au şi ei minutul lor de glorie la televizor şi speranţa că îi vede cineva şi îi face mari. Se minunează toată lumea de talentul lor, sunt cap de afiş pe toate tabloidele câteva zile, până când apare altcineva şi tot aşa. Oare ce-o mai face Costel Busuioc?

Spre finalul emisiunii am început să sper că oamenii care erau atât de ridicoli jucau de fapt un rol, că au primit nişte bani ca să fie atât de buni actori în arta penibilului. Prefer să mă mint cu ideea asta decât să ştiu că există atât de mulţi oameni care au luat-o razna şi că numărul lor e în continuă creştere. Pentru că nu-i boală mai greu de vindecat decât cea la cap.

 

Advertisement

3 comments

  1. baba aia care a dansat din buric a fost de-a dreptul gretoaaasssaaa!!! plus ca purta haine transparente!!! bleah bleah bleah!
    la 60 de ani [sau cati o avea] iti plimbi nepotii in parc, nu pielea cazuta la tv. penibila e putin spus.

    a mai fost unul care s-a dat drept “fakir”. am vazut cateva secvente la Stirile ProTV cu el, inainte de emisiune, si m-a dezgustat. cand i-a venit randul la “Romanii au talent”, am schimbat postul.

    mai sunt si altii despre care as putea spune de ce nu aveau ce cauta acolo, dar mi-e lehamite. eu tot sper sa fie mai multi cu talent si mai putini cei care se fac de ras.

  2. M-am uitat si saptamana trecuta, si saptamana asta. Ii poti numara la degetele de la o mana pe cei care au cu adevarat vreun talent. Ieri mi-au placut cele doua fete, (Cristina de la Megastar chiar are o voce frumoasa), tipa cu cainele si baietii aia doi acrobati. Deja a inceput sa scada interesul pt emisiune. E OK sa bagi si cativa oameni penibili in emisiune pt funny moments, dar sa nu intreci masura. Or ei au intrecut-o cu mult chiar de la prima editie… Si nu a fost funny deloc…

    • Da, Cristina e o fata foarte talentata. Din pacate era usor aroganta la Megastar, nu prea am avut-o la suflet. Si totusi… are talent dar se chinuie numai prin concursuri. Drept dovata, nu e suficient sa ai talent. Acrobatii au fost incredibili. Fetita cu cainele si ea a avut ce arata. In rest… mediocri sau penibili 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.