Is this the life…

Când te uiţi la televizor ai ocazia să vezi mai multe lucruri care se întâmplă în viaţa reală decât dacă eşti out there să le observi singur. Mă întreb când au ajuns oamenii atât de diferiţi, în ce moment s-a produs declicul care a făcut omenirea să fie atât de neomenoasă. Războaie, atentate, terorism, milioane de oameni morţi degeaba. Asta la scară mare. Dar câte nu se întâmplă şi la scară mică. Copiii îşi omoară părinţii, bătrâni îşi ascund rude moarte în casă ca să le încaseze pensia în continuare, copii născuţi prin toalete şi abandonaţi în tomberoane, copii abuzaţi şi bătuţi, bătrâni trataţi ca nişte animale în aziluri, bolnavi cărora li se da cu piciorul în locul în care ar trebui să găsească alinare, preoţi corupţi şi perverşi, oameni care se sinucid şi omoară şi pe alţii în accidente cu viteze de neimaginat şi depăşiri fără rost, oameni care se bat cu bâte şi pistoale în baruri şi discoteci, poliţia n-are benzină să-i urmărească, dosare şi cazuri ascunse sub preş.

Oamenii care sunt publici cred că asta le dă dreptul să-şi spele şi rufele murdare în public. Talk show-uri interminabile despre nimic, vedete cu valoare zero promovate zi şi noapte pe toate canalele. Cântăreţi şi actori care mor din cauza vieţilor lor împrăştiate pline de alcool şi de droguri, oamenii le ascultă muzica şi se înghesuie să le cumpere albumele DUPĂ ce au murit. De când a devenit moartea aşa un spectacol de arătat pe toate posturile, chiar şi pe cele pe care le credeai pline de informaţii utile şi serioase? Irinel, Monica Gabor, Mădălina Manole, vila din centrul capitalei a Adrianei Bahmuţeanu, Bianca Drăguşanu, Daniela Crudu, Oana Zăvoranu, Pepe, Cătălin Botezatu, Marian Drăgulescu şi pensia lui alimentară pe care n-o dă la copii, neînţelegerile familiei Dolănescu, aspecte de referinţă din “istoria” ţării noastre.

Suntem bombardaţi cu ziare pline de femei goale şi sfaturi de sex pe toate paginile, în metrou, în autobuz, în văzul copiilor cărora degeaba te mai străduieşti să le păstrezi câţiva ani de inocenţă. Cine are sânii mai mari, ce operaţii estetice şi-au mai făcut vedetele, cât de sexy e fundul Pippei Middleton în blugi, cine mai înşeală pe cine, cine se mai desparte de cine şi de ce şi cât suferă şi la cine rămân copiii şi casa şi cum mai aruncă cu noroi (în public) unul în celălalt oameni care se presupune că s-au luat din dragoste. Când a apărut OTV-ul râdea toată lumea de ce mizerie de televiziune e. Acum majoritatea televiziunilor au momentele lor de glorie “OTV”.

Când a devenit lumea asta aşa de rea şi plină de nenorociri? O fi fost aşa dintotdeauna? Şi totuşi în lumea asta rea în care sunt oameni care mor de foame, se nasc câte zece-douăzeci de copii în unele familii. Poate ar trebui să dea teste psihologice înainte ca unii oameni să aibă dreptul să procreeze la nesfârşit. Cum ar suna una ca asta :”Ai fost admis? Ai voie să faci copii? “Nu, mai dau o dată la toamnă.” Copiii mor în orfelinate iar viitori părinţi se chinuie disperaţi să adopte şi sunt împiedicaţi de un sistem defect şi prost. În schimb pe cine poate să facă nu-i investighează şi controlează nimeni, au dreptul să facă şi să facă ce vor din ei. Asistenţa socială este practic inexistentă.

În tot acest timp, altor oameni, neputincioşi în faţa a tot ceea ce se întâmplă, nu le rămâne decât să schimbe canalul.

Advertisement

4 comments

  1. Daca ar fi doar partea cu Bianca, Iri, Moni …etc si nu partea cu lupte, sabii, batai…tot ar fi mai bine. Prima parte poate fi si amuzanta!

  2. uh, toate relele pamantului intr-un singur post. corect ar fi sa scrii acum unul in care sa arati cat de frumoasa este viata si de ce merita sa traiesti.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.