Nu pune totul la … stomac

Ce-ar fi dacă am mai adapta puțin unele dintre zicalele din trecut? Astfel aș putea spune că în loc să nu mai pun totul la suflet să nu mai pun totul la stomac, a pune sare pe rană poate cu ușurință să devină a pune acid la stomac iar atunci când te unge ceva pe suflet poate foarte bine să facă același lucru și cu stomacul. E drept că sufletul se rănește de obicei foarte ușor însă dacă stomacul se rănește e vai și amar de suflet și bineînțeles că reciproca este valabilă.

Îmi aduc aminte de o reclamă la șervețele nazale care spunea că șervețelele devin importante atunci când lipsesc. Cam așa e și cu stomacul, nu-l băgăm în seamă până nu se revoltă el. Iar când se revoltă e tare greu să-l mai împaci. Are un caracter tare dificil, mai ales dacă nu te porți frumos cu el.

Tot din categoria zicale … ce ție nu-ți place stomacului nu-i face; stomacul la nevoie se cunoaște; cine mănâncă de dimineață departe ajunge (sau nu suferă de stomac); nu lăsa pentru cină ce poți mânca la prânz; mâncatul dulce mult n-aduce; mâncarea multă, sărăcia stomacului.

Fără vreo intenție de a deveni adepta unei diete exclusiv sănătoase (raw, vegan freak stuff) pot totuși să recomand: less stress, better food, more water (și nu, apa din coca-cola sau din cafea nu se pune).

Advertisement

4 comments

  1. @Laura, merci de link, foarte fain articolul. Scurt, la obiect si cu mult haz. Invatamintele sunt pentru cine are urechi sa auda, si, ca romanul, iti spui… nu mi se intampla tocmai mie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.