Atenţie, se fabrică staruri la TVR

Nu mi-a venit să-mi cred ochilor şi urechilor ce slabă este această emisiune de pe TVR care se transmite în direct de la Chişinău. Nu mi-a venit să-mi cred urechilor ce slabi sunt acei concurenţi care în filmuleţele de prezentare păreau nişte maeştri ai muzicii care cântau la enşpe instrumente. Un concurent uită textul la strofe şi cântă doar refrenul, alţi concurenţi falsează de ziceai că e microfonie şi că n-are cum să iasă aşa ceva din gâtul unor oameni selectaţi pentru un concurs de muzică. Fetele îmbrăcate cu rochiţe sclipicioase extrem de scurte care nu le avantajau deloc (majoritatea având picioarele groase pentru asemenea ţinute). Tineri care le douăzeci de ani nu ştiu o boabă de engleză şi trebuie să înveţe fonetic textul melodiilor şi să li se sufle din culise când uită versurile.

Iar juriul…. Un Andrei Gheorghe îmbătrânit şi total lipsit de carismă. O blondă artistă din Republica Moldova care abia abia reuşeşte să se descurce cu limba română (din păcate nu ştiu ce poate să jurizeze ea dacă vocabularul ei în limba română se limitează în jurul cuvântului “bravo”) şi un Nicu Alifantis care abia a deschis gura toată emisiunea probabil de plictiseală şi jenă faţă de talentele din faţa lui.

Despre transmisie… se vede prost, se aude şi mai prost, se întrerupe des. Am senzaţia că mă uit la un concurs făcut acum douăzeci de ani.

Acum între noi fie vorba. Dacă n-au reuşit să cucerească lumea întreagă Megastarii, Vocile României sau XFactorii, cam ce şanse să le dăm la bieţii tineri de la Fabrica de staruri care n-au şanse nici să cucerească lumea din public? Şi care-i faza cu spusul zodiei în filmuleţele de prezentare? Suntem la Miss Boboc cumva? Iar motto-urile după care se ghidează unii concurenţi m-au amuzat maxim. Exemplu: mai bine eşti un diamant neşlefuit decât o cărămidă perfectă. Profund. Adică e ok să fii singur pe tine şi să ai încredere în capacităţile tale însă e puţin penibil să spui că reuşeşti tot ce îţi propui şi că muzica e viaţa ta însă tu să uiţi textul pe scenă şi nici partea pe care o ştii bine n-o cânţi cum trebuie.

Să le mai dăm totuşi o şansă. Dacă se cheamă Fabrica de Staruri înseamnă că i-au luat necizelaţi şi cum abia îi fabrică. Poate iese ceva după toate lecţiile de canto, dans, actorie engleză, sport şi ce-au spus ei pe acolo că fac la academie. De ce-mi pierd timpul şi încă mă uit? I’m a sucker for music tv contest, doar mă ştiţi deja.

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.