Anul Nou

Ne-am uitat în prima zi de Paşte (cică ar fi corect Paşti însă eu toată viaţa am zis Paşte şi mi-ar fi cam greu acum să spun Paşti) la un film despre Anul Nou. Asta după ce îmi spusese o prietenă că percepe noaptea de Înviere ca pe un fel de Revelion, în sensul că stă la miezul nopţii cu familia la masă. Şi e adevărat, în anii în care mergeam la Înviere la Cetăţuia, foarte mulţi oameni făceau picnic în pădure după miezul nopţii. Azi noapte ar fi fost cam dificilă partea cu picnicul având în vedere că a plouat cu găleata. Dar sa revenim la film, care nu este o capodoperă cinematografică însă are atâţia actori cunoscuţi şi atâtea poveşti frumoase că e păcat să nu te uiţi la el. Să mă fac de ruşine să spun că nu m-am prins de o fază la un film atât de previzibil? Recunosc public. Doar mi-a spus soţul meu cum e de fapt însă eu nu, nu şi nu. Ei bine, n-am avut dreptate.

Dacă n-ar fi aşa cald dar ploios afară aş spune că e 1 ianuarie, e cam aceeaşi atmosferă de somn şi de stat degeaba şi de mâncat de plictiseală (deşi clar n-are cum să-ţi mai fie foame după trei mic dejunuri şi-un prânz). Ce frumos, cât scriam eu postarea asta a dat şi soarele.

Un an nou fericit vă urez tuturor 😀

Advertisement

6 comments

  1. :)) Asta e filmul ala cu multe vedete, care asemana izbitor cu “Valentine’s Day”, nu? Imi propusesem sa-l vad, dar nu am apucat inca. M-apuc sa-l caut pe net! 😉

    • Da, acela e. Chiar este o faza amuzanta la final legata de Valentine’s Day. E bun asa de relaxare, nu-ti pune mintea prea mult la contributie desi asa de tare ma oftic ca nu m-am prins la faza aia 😀 Iti zic care dupa ce vezi filmul.

  2. Urat mai e afara dupa Paste sau Anul Nou… Zici ca e pustiu ca dupa bombardamente (mai ales ca exista si craterele din oras care contribuie la peisaj!). 😀 Filmul e ok-ish.

  3. cine ti-a zis ca se spune corect [numai] “Pasti”?
    conform DOOM2, Paste este substantivul propriu care denumeste aceasta sarbatoare.
    Pasti este forma de plural.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.