Utile

 • Storcătorul de fructe: îl avem de o săptămână şi am făcut sucuri de mere, pere, morcovi, roşii, varză şi cartofi (astea ultimele două pentru cine suferă de gastrită) aproape în fiecare zi. Merită să-l ai în casă chiar dacă durează ceva până-l speli. Şi asta nu pentru că se spală greu ci pentru că are multe elemente de demontat, spălat, lăsat la uscat şi apoi montat la loc. S-ar putea să fie doar entuziasmul de început însă eu sper că-l vom utiliza la maxim pentru tot felul de sucuri proaspete.
 • Saci vaccum vid: Mi se par geniali pentru perne voluminoase (cum avem noi unele de la o canapea), pilote,  plapume, costum de ski sau alte haine de iarnă. Dacă foloseşti rar lucrurile astea poţi să economiseşti spaţiu valoros din şifonier/debara. Noi am testat unul azi şi suntem uimiţi de ce ştie să facă acest sac minune. Şi când mă gândesc că atunci când îi vedeam la teleshopping mi se părea că li se exagerează utilitatea…
 • Aparat de făcut înghetaţă: Cea mai bună îngheţată pe care am mâncat-o de multă vreme (doar cu smântână pentru frişcă, iaurt, lapte condensat, esenţă de vanilie). Aparatul acesta îi dă o consistenţă delicioasă în aproximativ 45 de minute. Când mă gândesc că aşteptam şi câte o zi întreagă să îngheţe îngheţata făcută în casă şi tot nu avea o consistenţă prea apetisantă. Poţi să-ţi faci cu ce arome vrei. Poţi să scurtezi timpul de îngheţare şi, variind ingredientele, îţi iese un milkshake răcoros pentru o zi de vară. Mulţumim, Laura, pentru îngheţată, mă abţin cu greu să nu o mănânc toată. Daaaar, ca să nu ne fie rău, mai e şi mâine o zi.
 • Sunt reduceri la cărţi în Cora. Mai ales la cărţile pentru copii. Dacă aveţi de făcut vreun cadou puteţi să-l completaţi cu câteva cărţicele de acolo care arată scumpe însă mi s-au părut foarte ieftine, începând cu 3 lei bucata.
 • Săptămâna viitoare e săptămâna italiană la Lidl. Am văzut din întâmplare un pliant şi mă tentează să merg să-mi refac stocurile de paste şi sosuri la borcan pentru paste (mă salvează mereu când nu ştiu ce să gătesc şi nici n-am prea multe ingrediente prin frigider).
 • Dacă sunteţi pe economy mode ca şi mine, aruncaţi o privire în bazarul virtual al Laurei, poate puneţi ochii pe ceva ieftin şi foarte bun.
 • Later edit: mi-am amintit şi de deschizătorul electric de conserve. Nu am încă dar am văzut cum funcţionează şi e uimitor. Imediat ce îmi achiziţionez unul o să scap de corvoada alegerii conservelor mai mult pe criteriul…cheiţei.
Advertisement

7 comments

 1. si pe storcatorul meu de fructe se pune praful din acelasi motiv: pierd prea mult timp cu spalatul lui.

 2. Sacii de vid i-ai luat din magazin sau chiar de la teleshopping? Poate imi dai si mie reteta de inghetata ca am si eu masina de inghetata si nu am gasit pana acum o reteta buna si mai ales rapida, fara fiert sosuri si chestii de astea.

  • Sacul testat de mine este luat de la teleshopping din cate stiu (sa ma corecteze Laura daca gresesc) dar posibil sa se gaseasca si in magazine sau pe net de comandat. Reteta de inghetata este foarte simpla: o cutie de lapte condensat (noi am folosit crema de lapte DeLatte), 500 ml smantana pentru frisca, o cutie mica de iaurt mai gras. La arome poti sa pui ce vrei tu. Laura a facut cu vanilie si cu ness. Ambele delicioase. Amesteci totul cu mixerul si apoi pui in aparat. Nu se fierbe nimic 🙂

   • Sacii sunt luati la set de pe dmail.ro insa am vazut si in magazinele tip TCM (cu produse nemtesti). Ai mei au fost destul de rezistenti, au rezistat cateva sezoane, insa nu toti, vreo doi au scapat putin aer, dar fiind deja inghesuiti intr-un spatiu mic, nu s-a intamplat nimic 🙂 Lapte condensat poti lua de pe site de la DeLatte, nu exista reteta mai usoara decat cea cu smantana pt frisca si lapte condensat, iese cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.