Evenimente

Ieri au început Jocurile Olimpice 2012. Uitasem complet, am văzut absolut întâmplător o postare pe facebook şi m-am nimerit pe TVR fix la festivitatea de deschidere. Am rămas impresionată de spectacol, de multitudinea de oameni care au participat (voluntar, se pare) la eveniment, de decoruri, de sincron, de corurile de copii, de istoria care s-a readus la viaţă. Nu m-am putut abţine să nu mă gândesc la câţi bani trebuie să se fi investit în ceremonia de deschidere însă probabil că îşi vor recupera investiţia din turism. Dacă în urmă cu cinci minute îmi cădeau ochii de somn, când a început festivitatea am făcut ochii mari, mai ales în momentul în care s-au ridicat cercurile. Absolut impresionant mi s-a părut momentul.

Un alt eveniment este Referendumul de mâine. Se merge la vot. Nu ştiu dacă voi merge şi eu. Am o părere proprie cu privire la cum cred că e mai bine însă n-am de gând s-o spun public, n-are nicio importanţă ce cred eu. De data asta chiar votul va fi secret 🙂 Dacă va fi, evident. Deşi în mod clar şi tăcerea (adică neprezentarea la vot) este o alegere, nu înseamnă neapărat nu ştiu.

Urmează şi meciul Barcelona – Dinamo. N-oi fi eu microbistă însă e un meci la care îmi doresc să merg de dragul spectacolului şi atmosferei. Tot în ziua aceea face şi finuţa noastră doi ani.

Luna august se anunţă una plină de evenimente frumoase în care o să am ocazia să-mi văd oamenii dragi strânşi laolaltă. Până atunci, aştept cu răbdare (sau mai degrabă cu nerăbdare).

Advertisement

10 comments

 1. Londra e cu adevarat magica. A fost prima ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice pe care am urmarit-o pana acum si chiar m-a impresionat si emotionat. Acum astept noi medalii din partea tricolorilor.
  Cat despre vot…eu nu votez decat atunci cand se nimereste sa fiu presedinte sau loctiitor. :))

 2. Cand ai mentionat de investitia bagata in jocurile olimpice in timp ce intreaga lume e in criza…jocurile olimpice ar trebui sa promoveze diplomatie si prietenia intre popoare , insa merita atatia bani pentru 5 minute de wow in fata tv-ului ?
  Vreau sa spun ca eu in ignoranta mea pana sa nu imi fi bagat mass media pe gat faza cu colaborarea intre popoare si diplomatie eu nici nu faceam legatura intre jocuri si ce au spus ei.
  Or sunt eu sunt clumsy ori ei exagereaza si dau noi sensuri….

 3. ”Oamenii dragi stransi laolalta” nu se strang de regula decat la 3 mari evenimente,inmormantare,botez,casatorie.Cum de primele 2 nu poate fi vorba si cum ai avut deja cununia civila,eu zic ca ramane a treia:-) Asa ca sterge si ultima fraza,ca s-ar putea prinde si altii ca te mariti:-) .Desi o sa stergi si mesajul asta,o sa-l citesti intai,asa ca iti urez de pe acum “casa de piatra”!:-)

  • Am sters pentru ca nu se mai potrivea. Editasem si postarea. Si apropo, cununa civila inseamna ca m-am maritat deja 🙂 Nu inteleg de ce tot spune lumea “te mariti” atunci cand dai o petrecere (care intamplator se numeste nunta)? Te mariti atunci cand semnezi la primarie nu la preot si nici la restaurant. Multumesc pentru urari 🙂

   Plus ca oamenii se mai intalnesc si in concediu, nu doar la evenimente speciale.

   • Eu consider ca te casatoresti atunci cand iti face preotul slujba aceea.de cununie,cand va vorbeste despre ce inseamna ca de acum va sunteti sot si sotie unul altuia etc. Bine trebuie si un preot cu har ca sa simti “vibratia” aceea cand va vorbeste,dar se mai gasesc. Faza cu primaria o gasesc la fel de emotionanta si tulburatoare ca si atunci cand ma duc la notar sa fac o tranzactie:-) As fi vrut sa ma casatoresc doar la biserica,fara sa mai trec pe la primarie,dar am aflat ca nu,nu se poate, stimabile;-) Oricum, n-am simtit nicio emotie la primarie,dar la preot da, si nu sunt un tip religios,in sensul clasic al cuvantului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.