De la producătorul serialului Family Guy

…am văzut de curând Ted. Nu prea sunt eu fanul filmelor de genul ăsta (îmi plac ori animaţiile ori filmele cu oameni în totalitate, nu mă dau în vânt după combinaţii) însă am zis să-i dau o şansă. Mai ales că abia aflasem că Mila Kunis e vocea lui Meg din Family Guy şi vroiam s-o aud într-un film. Plus că vocea lui Ted este a lui Seth MacFarlane, creatorul Family Guy, cel care nu ştiu cum de face şi vocea lui Stewie şi a lui Brian şi a lui Peter. Chiar a fost foarte amuzant să recunoaştem în Ted ori de câte ori vocea bătea mai mult între Peter, Stewie sau Brian. Cred că de cele mai multe ori era a lui Brian cu uşoare inflexiuni Peteriene şi Stewieniene.

Ted este… nici nu ştiu cum este. Poate am avut eu aşteptări prea mari de la Seth. La urma urmei nici fiecare episod din Family Guy nu e cel mai reuşit şi cel mai amuzant. Are şi el perioadele lui şi eu perioadele mele în care mă amuz mai uşor su mai greu. E haios aşa în mare, nu-mi pare rău că m-am uitat însă a fost dezamăgitor finalul. Nu citiţi în continuare dacă n-aţi văzut filmul şi vreţi să nu stricaţi misterul.

Adică e ok, era ursuleţul lui magic, miracolul de Crăciun care a început să vorbească însă totuşi… chiar trebuie să facă parte din viaţa lui pentru totdeauna. Nu înţeleg de ce Lori a renunţat aşa uşor, a făcut un mega compromis şi totul a fost făcut să pară că ce bună şi înţelegătoare e ea. Mă întreb dacă s-ar întâmpla în viaţa reală aşa ceva, câtă vreme ar trece până la următoarea ceartă sau următoarea gafă a lui Ted (gen cea în care aduce trei prostitoate acasă şi scârboşeniile careu au urmat). Şi totuşi nu pot sa pricep….cum putea fetele alea să iasă cu un ursuleţ de pluş… adică da, e ficţiune însă tot e ciudat. Ca şi atunci când în Family Guy Brian iese cu fete şi nu cu … căţeluşe.

Mi s-a părut un fel de …ai grijă ce-ţi doreşti. Dacă-ţi doreşti ca un ursuleţ de pluş să fie cu tine toată viaţa s-ar putea chiar asta să obţii însă nu înţelegi la opt ani cât de aiurea se poate dovedi când întâlneşti o fată şi vrei să te căsătoreşti cu ea. Mi se pare că Lori a făcut toate compromisurile însă Ted şi John n-au făcut nimic decât să obţină ce-au vrut. A fost un fel de happy end însă acum depinde pentru cine. Aşa cum se întâmplă uneori şi în viaţă, happy end-ul pentru cineva e bad end-ul altcuiva.

Mi s-a părut foarte tare că apare Nora Jones în film. Şi e chiar ea. Nu e o actriţă care o interpretează pe ea. Însă ideea că Nora Jones s-ar fi culcat cândva cu ursuleţul mi s-a părut de-a dreptul respingătoare. Oare câţi bani o fi luat pentru pseudo-rolul ăsta ca să-l accepte? În fine, revenind la film, sunt totuşi ceva momente amuzante şi, de dragul “prieteniei” de lungă durată pe care o am cu Family Guy, o să-l recomand totuşi.

Advertisement

8 comments

 1. Renata, uitasem de behind the scenes-urile alea in care lumea era oripilata de Family Guy :)) Da, asa e, nu place la toata lumea. Nici mie nu mi-a placut totul din Ted. M-a ingretosat mai ales faza cu prostituata care s-ar fi usurat pe podeaua lor si nu m-a amuzat deloc:D E mai simplu in Family Guy ca sunt desene animate si nu e atat de scarbos (remember episodul cu vomitatul). Poate daca Ted era facut tot ca un serial scurt ar fi fost mai haios. Insa asa mi s-a parut foarte lung si m-am plictisit pe alocuri. Insa nu-mi pare rau ca m-am uitat, fan Family Guy cum sunt, m-am bucurat de vocile lor (Mila si Seth).

 2. O sa-l recomanzi?!?!? Inseamna ca iti place foarte mult Family Guy… Dar mi e una mi s-a parut ca toti din platou , inclusiv scenaristul, au fost euforici pe tot parcursul filmului… Adica, asa cum sunt multe scene din film in care Ted si prietenul sau sunt “high”, asa am impresia ca au fost si actorii, regizorul, si toti care au fost de acord cu realizaera acestui film!

  Acum serios, daca facem un exercitiu de imaginatie, si ne imaginam pe noi drogati, ne vine mai usor sa ne amuze sau sa ne placa un asemenea film. Mi-a cam parut rau ca am dat banii pe bilet. Sau ca nu am tras si eu ceva in plamani inainte sa-l vad…

   • eu, una, nu stiu la ce se astepta lumea cand s-a uitat la ted. stiu cum suna, dar… helloooo?!? daca nu iti place family guy, don t watch ted… it is that simple! adu-ti aminte, mihaela, ca au fost unele episoade din tfg, un fel de behind the scenes, semi-documentare in care cei mai multi intervievati erau dezgustati de family guy. producatorii sunt constienti de asta, they just don t give a fuck. asadar, informati-va inainte de a ,,pierde timpul/banii,, cu nu stiu ce filme. sunt regizori care nu ies din tiparul ce i-a consacrat, socotesc ca li se potriveste cel mai bine. eu cand ma uit la cougar town am momente cand imi amintesc invariabil de scrubs.
    imi place recenzia ta, ai dreptate, parca m-as fi uitat la family guy, dar cu alte personaje. in fond, brian este un fel de ted (in sensul ca iese cu human chicks, fumeaza marijuana s.a.m.d) deci cum sa ma oripileze ted? family guy este de un comic absurd, la fel si ted, cu glumite deocheate si chiar de prost gust, nedigerabile de catre toti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.