Mică demonstraţie de ambiţie

După o zi în care mâncasem numai prostii (cum ar fi ecler cu ness, pufuleţi, seminţe prăjite cu multă sare, chec şi altele pe care nici nu mi le mai amintesc) am decis eu (cu burta plină) că DE MÂINE nu se mai poate aşa şi trebuie să revin la un stil alimentar mai sănătos pe care obişnuiam să-l am (de când mă tot supără stomacul) dar pe care l-am pierdut uşor-uşor din nu ştiu care motiv. Şi principala decizie a fost să nu mai mănânc pâine (şi tot ce ţine de produse de panificaţie/patiserie) şi dulciuri.

Sigur că atunci când ai stomacul plin e foarte uşor să hotărăşti că de mâine nu vei mai face nicio abatere de la regulile unei diete sănătoase. Doar că ziua de azi  – adică mâinele de ieri – a debutat discret cu un corn cu ciocolată. Cum să beau cafeaua pe stomacul gol şi plus de asta e doar dimineaţa. Până seara se consumă toate caloriile. Însă pentru că masa de prânz nu a dorit să-mi ţină de foame până seara, pe la ora patru am cedat şi am mâncat un pachet de sticksuri (sănătate curată) cu iaurt. Am zis gata, diseară mănânc o ciorbă de pui fără pâine şi revin la gândurile mele de dietă. Numai că nu ştiu cine-a pus covrigăria în drum… că n-am putut să rezist unui covrig cu miere şi nucă. Şi dacă-i bal, bal să fie. Eu zic să mănânc şi punga de pufuleţi care mi-a mai rămas şi… nu e păcat de bunătate de ecler să-l dau la gunoi? Nu l-am cumpărat azi, e de ieri în frigider. Plus că ciorba o voi termina abia pe la 11 seara de făcut şi… cine mai mănâncă la ora asta când ţine regim/dietă?

Azi iar am stomacul plin şi fac planuri  ca “de mâine” să vezi ce sănătos mănânc. Mda… important este să ai ambiţie. Ce de-a ambiţie am eu acum cu punga de pufuleţi lângă mine. Să vedem mâine pe stomacul gol unde s-o ascunde. Nu ştiu cum se face că atunci când simt miros de merdenele proaspăt scoase din cuptor… ambiţia asta dă bir cu fugiţii şi mă lasă singură şi neprotejată iar eu, ce să fac şi eu ca omul, cad în ispită, doar azi … că de mâine, le arăt eu lor.

Advertisement

7 comments

  1. Deci..asa sunt si eu! :)) exact asa 😀 cateodata imi dau “mintal” cateva palme si imi mai revin, caut cat pot sa am un stil de viata mai sanatos..

  2. Si eu sunt foarte ambitioasa. Uite ieri: dimineata, fulgi de ovaz cu lapte degresat (drept ca bolul a fost aproape cat un lighean si am scapat o lingura de miere inauntru, dar chestia e ca fulgii erau de ovaz integral iar laptele degresat, asta se pune, nu?). La pranz, spaghetti cu pesto de leurda, nu mult, dupa am intins-o cu apa. Mi-am promis ca nu mai pun nimic altceva in gura, dar hazardul a vrut sa ma caute o doamna care fiind si ea parte a acestei natii si venind la mine cu treaba nu a putut veni cu mana goala, a adus cu ea o cutie de tofeefee. Eu i-am spus cu gratie “Vai, va multumesc, eu nu mananc dulciuri dar fiica-mea va aprecia, i-ati facut o bucurie.” Si cand doamna a plecat inca eram hotarata deplin, mi-am chemat odrasla si i-am oferit cutia iar ea, numai ea a fost de vina: a refuzat bunatate de cutie cu ciocolaturi. Pai ce, era sa le las sa… expire, doamne pazeste?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.