Flori colorate, naturale şi nemuritoare

Anul trecut de Crăciun, am primit de la naşii noştri un cadou foarte drăguţ (chiar îmi doream aşa ceva dar din nu ştiu ce motiv nu am luat niciodată) şi anume un  kit pentru cultivarea condimentelor în propria bucătărie. Am plantat cu mare entuziasm pătrunjelul şi ce mai aveam pe acolo şi… am aşteptat să crească. Mare ne-a fost bucuria când am văzut că răsar câteva firicele de pătrunjel. Însă, din lipsă de lumină naturală, pătrunjelul a murit cu zile, cum se spune în popor. La noi în casă orice plantă moare, zicem noi, din lipsă de lumină a soarelui. Ca să nu spunem că am face noi ceva greşit în îngrijirea lor 😀

Când a fost clar că nu va mai ieşi niciun condiment din mini-ghivecele, am “deconectat plantele de la aparate” (adică le-am aruncat) însă am păstrat suportul din lemn pentru că îmi plăcea foarte tare. În fiecare zi mă tot uitam la el şi mă gândeam ce să pun în el ca să nu stea degeaba să se umple de praf (nu sunt deloc fan decoraţiuni în casă).

Şi în sfârşit m-a lovit inspiraţia: dacă tot nu putem creşte plante verzi, de ce n-aş pune în suport nişte plante nemuritoare (ar fi culmea să moară şi plantele nemuritoare la noi în casă), imortele se pare că se cheamă. Aşa că am tăiat plantele suficient cât să încapa în suport şi am presarat şi ceva levănţică pentru un miros plăcut.

Şi uitaţi ce-a ieşit:

photo

Tare drag mi-e să mă uit la glastra mea cu flori colorate, naturale şi nemuritoare, pe care nu trebuie să le ud. Da, sunt conştientă că şi ele îşi vor schimba în timp proprietăţile însă momentan se potrivesc de minune în sufragerie (sau bucătărie). Până voi putea să plantez flori naturale în propria grădină, mă bucur cum pot de tot felul de flori care-mi încântă sufletul (cele nemuritoare acasă şi cele proaspete la birou, unde este suficientă lumină naturală).

Advertisement

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.