Altfel de weekend

Dacă în general mai strecuram câte o ieşire printre atâtea treburi casnice (cumpărături, mâncare, curăţenie, spălat, călcat), în ultimele două weekenduri am schimbat priorităţile şi am strecurat câte o activitate casnică printre ieşiri şi activităţi cu adevărat plăcute şi relaxante.

Am început săptămâna trecută cu două zile la Sinaia şi Slănic Prahova, am continuat cu vinerea asta la Folk You în Centrul Vechi (unde au cântat, printre alţii, Mircea Vintilă, Omul cu şobolani, Zuralia Orchestra, Taxi şi Vama). În aceeaşi notă, sâmbătă am făcut o plimbare tot prin Centrul Vechi, bucurându-mă de decorurile şi evenimentele din cadrul Park(ing) Day. Am participat chiar şi la un mic concurs care a fost foarte distractiv. Sunt curioasă când se afişează câştigătorii dacă am răspuns corect la întrebări.

Astăzi m-am bucurat iar de vremea de afară în Parcul Izvor care găzduieşte, până marţi, Labirintul – 1001 metri de poveste românească. Nu a fost la fel de impresionant cum părea descris pe net sau în filmuleţ însă merită vizitat, e chiar frumos, au lucrat la el peste 40 de artişti şi voluntari.

E adevărat că în afară de ceva cumpărături şi mâncare n-am mai avut timp de mare lucru însă a meritat. Şi cu siguranţă că în timp, weekendurile “altfel” vor fi cele în care mă voi ocupa doar de treburile casnice. Weekendurile obişnuite vor fi cele în care voi ieşi şi voi descoperi măcar micile bucurii din oraşul în care locuiesc dacă nu voi avea posibilitatea unei excursii mai departe.

bd4a9ec5-0800-43a6-a818-48058ed44c6awallpaper

Advertisement

2 comments

  1. Foarte frumos ! Asa ar trebui sa facem toti: sa avem parte de cate o iesire din cotidian.. Eu ma chinui de mult timp sa vad orasul prin ochii unui turist.. Nu mi-a iesit pana acum dar poate o sa reusesc candva 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.