Skip to content

Exerciţiu matematic de imaginaţie (şi donaţie)

September 19, 2013

În mintea mea prostesc de naivă, mă gândesc că un om care se îmbolnăveşte de ceva, orice, ar trebui să aibă parte de cea mai bună atenţie şi îngrijire şi tratamente, fără să aibă şi grija banilor. Sau a lipsei lor. În viziunea mea a unei lumi evoluate şi avansate, oamenii care se îmbolnăvesc au destule griji pe cap iar faptul că trebuie să facă rost de bani pentru tratament n-ar trebui să facă parte dintre ele.

Şi oricât de tare m-aş chinui şi oricât m-aş strădui, tot nu pricep de ce sunt oameni care au rochii şi pantofi şi case şi maşini de milioane de euro în timp ce alţi oameni se chinuie să adune leu cu leu ca să mai cumpere încă o lună de tratament, gândindu-se în permanenţă oare cum o să mai adune şi pentru a doua lună şi tot aşa.

Şi deşi înţeleg că, din fericire, suntem diferiţi, gradul de inechitate care există în lumea asta îmi depăşeşte cu mult puţul nu foarte adânc al gândirii, inteligenţei şi înţelegerii mele.

Şi mai înţeleg că individual nu avem nici resursele şi nici puterea să salvăm lumea şi pe toată lumea, că avem cu toţii propriile griji şi probleme şi nevoi şi lipsuri. Şi aproape că pot să înţeleg şi ruşinea de a da cuiva puţin pentru că nu putem mai mult şi ne e jenă să-i dăm prea puţin.

Dar cu toate astea, deşi nu le am cu calculele şi nici cu bugetele, am făcut un exerciţiu matematic de imaginaţie şi m-am gândit că dacă scotocim prin buzunare şi prin puşculiţe şi pe fundul genţii şi adunăm toţii leii aceia pe care îi risipim absolut aiurea zilnic, am putea să ajutăm nu un om, ci o armată de oameni, să scape de grija banilor şi să-şi trăiască lupta cu boala cu linişte şi cu cât optimism mai poate economisi un om cu un diagnostic pe care nimeni nu ar vrea să-l audă pentru sine sau pentru familia lui.

1 leu*2000 de colegi = 2000 lei. 10 lei*415 prieteni (exact câţi prieteni am pe Facebook = 4150 lei. 5 lei*100 de cititori într-o zi săptămână = 500 lei. Ce ziceţi? Parcă nu mai pare atât de greu să facem un bine ca să se facă bine, Cosmina. Cu gândul la ea am scris şi am calculat şi tot cu gândul la ea v-am rugat mai direct sau mai indirect să ajutaţi, dacă vreţi şi dacă puteţi, cu oricât de puţin.

E colega mea, sunt şanse mari să fie şi colega voastră. E mamă, e soţie, e fiică, e prietenă, trece printr-un moment greu şi are nevoie de noi şi o puteţi ajuta donând în contul curent RO65BRDE445SV17061154450 RON, Unitatea : 04450 B.R.D. – G.S.G. Titular de cont : GRIGORE OANA COSMINA.

52024_10201466373794571_1165213057_o

8 Comments leave one →
 1. Cristina permalink
  September 20, 2013 9:38 am

  Din cate am vazut pe site-ul celor de la PayPal este nevoie doar de adresa de email: https://www.paypal.com/webapps/mpp/send-money-online
  Cosmi, suntem alaturi de tine si abia te asteptam la birou!

 2. September 20, 2013 9:14 am

  Va multumesc din suflet. am facut si un cont de paypal. spune-mi ce date ai nevoie 🙂

  • September 20, 2013 9:22 am

   Noi iti multumim pentru lectia de curaj si de optimism pe care ne-o arati! In ce priveste contul de paypal intreb si revin :*

 3. September 20, 2013 7:18 am

  Mihaela, eu as vrea sa donez, chiar daca nu-mi permit o suma impresionanta. Mi-ar fi de folos un paypal, dar am sa iti scriu eu mai multe pe Facebook.

  • September 20, 2013 8:07 pm

   la bancă te primește (cash, la ghișeu, făr-de vreun comision) cu orice sumă…..

   • September 21, 2013 7:05 am

    Ca sa ajungi la banca iti trebuie timp. 🙂
    Am rezolvat cu paypal.

Trackbacks

 1. Spor la fapte bune! | Locul de Parcare al Grijilor şi al Bucuriilor
 2. Lipscani. Bucureşti | Idei pentru mămici şi copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: