Bileţele

Pentru că n-am avut loc în primul metrou care a venit, m-am urcat în al doilea (loc = loc de stat jos, nu loc efectiv în picioare). Şi mare mi-a fost uimirea să văd că metroul în care m-am urcat era plin de bileţele (post it-uri). La început am crezut că cineva a vandalizat metroul şi nu au avut timp să-l cureţe. Însă apoi am văzut că peste tot erau post it-uri cu citate. După feţele încruntate pe care le văd în mod normal la metrou dimineaţa (inclusiv a mea uneori, recunosc), am avut azi ocazia să văd feţe zâmbitoare şi frunţi descreţite şi oameni care au ieşit puţin din amorţeala zilnică pentru a citi nişte lucruri frumoase şi a face poze (da, ştiu că n-ai voie să faci poze la metrou). Era întuneric (pentru că bileţelele erau lipite şi pe geam) dar erau aprinse luminile, era linişte, parcă lumea nu mai vorbea la fel de zgomotos ca mai înainte. Însă cel mai tare m-au impresionat doi bătrâni, evident scoşi din rutina lor zilnică de aceste citate din metrou. În loc să stea liniştiţi jos cum ar fi făcut poate de obicei, acum citeau cu drag bileţelele şi zâmbeau larg de încântare. Am şi uitat că afară toarnă cu găleata şi că aproape am zburat cu umbrela ca Mary Poppins.

photo

Advertisement

10 comments

 1. Da, am vazut la stiri vorbindu-se de acest proiect, si nu live, cum mi-ar fi placut, pentru ca eu “ma bucur” zilnic si din plin de serviciile RATB! Nu am mai mers cu metroul de vreo 2 ani, cred! Oricum, fain proiectul, chiar fain!

 2. mai ies si oamenii din rutina lor zilnica si incep sa zambeasca.
  e o tristete in metrou dimineata, cand merge lumea la munca… asa iti dai seama ca putin sunt cei care au un job intr-un domeniu care le place si le aduce satisfactii

 3. Dragut! Am auzit de acest proiect. Spuneau ca vor fi postate poezii pe care călătorii le pot lua cu ei. Aproape ca îmi pare rău ca nu circul cu metroul.
  Un motiv cat de mic pentru a zâmbi. Noi încă unul, astăzi îl sărbătorim pe tati!!
  O zi frumoasa!!

  • La multi ani, sa va traiasca si sa fie sanatos! Da, puteai sa iei cu tine biletelele. Erau si poezii insa multe mi s-au parut citate. Sau poate ca asa am eu impresia cand vad poezii fara rima 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.