Kitul seninătății

Am fost miercuri la un eveniment la care am ajuns din întâmplare. Nu, nu m-am dus neinvitată ci am fost în locul altcuiva. Nu, nu m-am dat drept altcineva, a fost totul legal, vă asigur. Nu știam exact despre ce este vorba însă știam că sigur voi învăța ceva util, voi mai cunoaște oameni noi și voi petrece o seară de după serviciu într-un mod plăcut.

Trebuie să recunosc faptul că atunci când am ajuns am fost puțin dezamăgită, totul nu părea decât o reclamă la un produs (MagneVie Express). Am rezistat însă tentației de a pleca imediat și am zis că sigur trebuie să mai fie și altceva. Plus că produsul nu era chiar neinteresant pentru mine, având în vedere că, la recomandarea medicului, am început de câteva zile o cură de magneziu cu vitamina B6. Chiar voi întreba medicul ce părerea are despre acest produs nou și ce-l face diferit de alte produse cu aproximativ aceeași componență.

Răbdarea din timpul prezentării produsului mi-a fost răsplătită apoi cu o ședință de exerciții de relaxare ţinută de Cristina Eremia, Career & Life Coach, Transformation Art, şedinţă care s-a dovedit a fi foarte utilă pentru mine. Mi-a plăcut mult acest concept de kit al seninătății pe care-l poți acomoda cu ușurință la serviciu. Conține lucruri mici cu efecte mari pentru starea noastră de spirit. Componentele lui variază de la persoană la persoană însă de la nimeni nu trebuie să lipsească elementul de bază și anume apa. În rest, putem avea obiecte care ne amintesc de ceva plăcut (de o persoană dragă, de o vacanță minunată, de o activitate care ne face plăcere), obiecte care ne pot schimba starea de stres și agitație într-una de calm și seninătate. Știu că pare destul de SF însă chiar cred că există pași mici pe care-i putem face să ne relaxăm mintea și sufletul pentru a putea face față oboselii și (supra)solicitărilor zilnice (nu știu dacă inconștient sau conștient însă am tastat inițial silnice în loc de zilnice; cred că și asta spune ceva :D).

Ce putem face concret la birou pentru a ne relaxa și a nu consuma prea mult timp cu asta:

  • să ne luăm 2 – 3 minute să respirăm profund (nu superficial cum avem tendința)
  • să facem o plimbare până la baie când suntem agitați și să dăm cu apă rece în punctele cheie (față dacă nu purtați machiaj, încheietură, ceafă)
  • să ne facem un mic automasaj la frunte, tâmple, ceafă, umeri cât ajungem, palme, degete
  • să zâmbim
  • să privim o imagine cu apă (poate chiar cu un acvariu cu pești), lucru care va relaxa foarte repede celulele cerebrale
  • să facem niște exerciții de imaginație
  • să ne întindem, să facem câteva exerciții fizice ușoare care să permită sângelui să circule și corpului să se oxigeneze
  • să bem APĂ. O activitate atât de banală care vindecă durerea de cap și starea de moleșeală. Am aflat că dacă scade nivelul de hidratare din corp și cu 2% atunci corpul lucrează mai greu și în consecință ne simțim mai obosiți.
  • să citim citate optimiste de genul ”tot ce am nevoie vine către mine la momentul potrivit”, un citat foarte potrivit mai ales atunci când nu ne iese ceva din prima.

După ora de relaxare a sufletului și a minții, ne-am relaxat și stomacul cu niște delicioase și sănătoase preparate cum ar fi tarta cu spanac și brânză, frigărui cu creveți, salate și multe altele de-mi lasă gura apă când mă gândesc.

În speranța că după ce citiți această postare puneți mâna și vă relaxați puțin, vă las cu câteva poze cu mine din timpul exercițiilor de seninătate. Și, deși nu prea zâmbesc în poze este pentru că eram foarte foarte atență și decisă să intru în starea de bine 🙂 Am ajuns acolo la ora 18.30 obosită foc și cu o durere de cap și am plecat la ora 20.00 fără durerea de cap și, aș minți să spun odihnită așa că spun doar cu o oboseală plăcută 🙂

kitul seninătății

Advertisement

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.