Alergătură inutilă…

Zilele astea am compus în minte o postare pe care tot am vrut s-o scriu dar n-am găsit momentul potrivit sau inspirația necesară. De fapt inspirația venea în momentele nepotrivite pentru a scrie o postare și anume pe stradă sau în mijloacele de transport în comun. Și poate e mai bine că n-am scris-o chiar atunci, cu siguranță că aveam să jignesc și dintre oamenii care citesc cu drag acest blog. Așa că o să fac doar un rezumat, sau o să încerc să mai reduc din pasiunea negativă pe care am adunat-o față de oameni (unii oameni adică sau mai bine zis față de acțiunile lor).

Aș fi vrut să spun că detest oamenii care trec pe stradă pe roșu dar am realizat că detest doar acțiunea asta a lor. Dacă există o regulă clară cu privire la lucrul ăsta, o lege, de ce nu o respectăm? De ce trebuie să alergăm ca apucații prin mijlocul străzii și să ne riscăm viața și să riscăm și sănătatea mintală a șoferilor care circulă responsabil și regulamentar? Și evident că este valabil și invers. În fiecare zi  (fără excepție), la semaforul unde stau să traversez ca să ajung la metrou există câte un deștept (doi, trei) care trec pe roșu în ultima clipă și blochează intersecția. De ce face asta? N-am să înțeleg niciodată. Și pietoni și șoferi…. dacă vă grăbiți atât de tare…. treziți-vă naibii cu zece minute mai devreme, nu puneți viețile oamenilor în pericol ca să nu întârziați voi! Și e valabil și pentru cei care te dărămă pe scările de la metrou ca să prindă ei un metrou care oricum a închis deja ușile. Da, data viitoare când vă mai gândiți să faceți slalom printre oameni la metrou, imaginați-vă că-l dezechilibrați pe unul și-l dați cu capul de scări sau îl dați de-a dura pe scara rulantă (așa cum mi s-a întâmplat mie acum un an și jumătate, de exemplu, și nu, nu fabulez, semnele de pe mâna în care mi-a intrat scara rulantă sunt și acum vizibile dar mă îndoiesc că fata care nu și-a ținut trolerul pe scara rulantă și l-a scăpat peste mine are vreo remușcare pentru că până m-am ridicat s-a făcut nevăzută).

Sunt convinsă că și printre cei care îmi citesc blogul se află destui care fac niște lucruri zilnic pe care nu le conștietizează ca fiind invazive față de ceilalți participanți la traficul ăsta infernal care a devenit viața în ultimii ani. Când am devenit atât de egoiști și atât de dezinteresați de cei din jurul nostru? Când a devenit ok să stăm în mijloacele de trasport cu cărțile și ziarele și chiar cu fundul în capetele oamenilor? Și da, este aglomerat însă nu este niciodată atât de aglomerat încât să ignorăm că  mai sunt și alți oameni în jurul nostru. Când a devenit ok să ne împingem, să ne ignorăm, să ne băgăm în față peste tot, să ne grăbim atât de tare către nicăieri? Când a devenit ok să fim atât de intens interesați doar de propriul interes și când anume empatia a devenit doar un cuvânt din dicționar?

Sigur că nu suntem toți așa. Și sigur că cei care NU sunt așa se vor simți cei mai afectați de cuvintele astea. Pentru că cei care ar trebui să se simtă n-au cum. Că n-au niciun simț. Nici bun și nici rău. Și oricum nu se va schimba mare lucru. Poate doar starea mea de spirit pentru că am mai parcat niște nervi pe care i-am tot adunat.

Postarea asta, o cafea tare la ibric, o ciocolată, Anatomia lui Grey și Parenthood unul după altul….o sâmbătă veselă tuturor, încărcați-vă de energie pozitivă cât pentru alte cinci zile de … alergătură inutilă.

Advertisement

8 comments

 1. Eu cred ca este vorba despre neamul nostru romanesc…Nu vrem sa ne-o ai nimeni inainte deci la coada la casa la supermarket stam in sufletului celui c’è plateste cu cardul in fata noastra, pe strada dam peste ceilalti dar e totul ok pentru ca nu tb sa ne gandim decat la noi si la cat de repede am ajuns mai departe. Pacat ca ne furam singuri caciula. 😦 trist

  • Uitasem pe asta cu cardul. Azi am intalnit-o pe cea cu liftul. Sa stai la lift sa astepti si brusc sa ti se bage cineva in fata sa stea lipit de usa fara sa se gandeasca la faptul ca din liftul ala mai si ies oameni nu doar intra.

 2. asa am facut si eu: azi noapte compuneam un articol referitor la un nebun cu un Logan gri care m-a sicanat in trafic si incerca sa ma sperie: se prefacea ca intra cu masina in mine, ma depasea si intra in fata mea brusc, se ducea in spatele meu si se apropia periculos de mine….am sunat la 112, dar nu am facut mare lucru pt ca mi-au sugerat sa caut un echipaj apropiat de zona unde ma aflam….
  din lipsa de timp nu am mai postat,dar sper sa reusesc zilele trecute
  oricum…daca vede cineva un logan gri tunat cu nr B07KKL sa se fereasca pentru ca tipul e pus pe distractie si pe sicanat femei la volan 😦

    • initial mi se taiasera picioarele de teama sa nu il lovesc mai ales ca aveam si copiii in masina
     pe urma am inteles ca s-a speriat doar cand i-am aratat ca sun la 112
     pacat ca nu am reusit sa il introduc in baza de date a politiei ca sa il opreasca

     • Deci nu reusesc sa inteleg ce fel de distractie e asta… Toti descreieratii iau carnetul mai nou. Ar trebui sa existe teste psihologice drastice in vederea luarii permisului…

     • ar fi extrem de util sa existe camere functionale pe arterele din orase pentru ca nu ar mai fi cazul sa dam noi telefon ca ne sicaneaza un idiot in trafic
      eram cu cei mici si teama mea era sa nu se termine cu un accident (ei au mereu centurile puse, dar un accident este totusi ceva grav si nu vroiam sa pateasca ceva copiii)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.