Biata zi de duminică

A fost o dată ca niciodată o zi de duminică. Ea era frumoasă și liberă însă totuși lumea n-o prea plăcea. Și era tristă și singură săraca duminică văzând că oamenii, în loc să se bucure de ea, stăteau stresați și îngrijorați. În realitate singurul ei defect era faptul că era înaintea unei zile de luni lungi ca o zi de post. Într-una dintre săptămâni, ziua de duminică și-a pus în minte să-i învețe pe oameni să se bucure de ea așa cum te bucuri de orice lucru frumos care știi că urmează să se termine (dar totuși această conștientizare nu te împiedică să te bucuri). Și-a pus în gând să-i învețe să se trezească ceva mai de dimineață ca să fie ziua mai lungă, să iasă din casă, să facă mișcare și să se plimbe ca să nu fie tentați să mai trebăluiască prin casă. Și-a pus în gând să-i învețe să aibă grijă ca fiecare moment petrecut în acea zi să fie unul plăcut și odihnitor. Să-i învețe să facă lucruri care le aduc bucurie și care le fac plăcere. Să-i învețe că ziua de luni va fi acolo indiferent dacă ei sunt fericiți sau triști în ziua de duminică. Să-i învețe să caute compania oamenilor dragi, să-i învețe să se bucure și să-i bucure pe cei dragi. Oare va reuși ziua de duminică să-i învețe pe oameni că ea nu este doar o zi dinaintea zilei de luni ci o zi liberă și plină de ocazii să se bucure?

Îmi permit un mic sfat pentru cei care sunt sau vor deveni părinți. Fericirea și optimismul și bucuria de a trăi să învață încă din copilărie. Învațați-vă copii să se bucure. Cu ocazia asta vă recomand un articol frumos cu care mi-am început ziua de … duminică.

DSCN0165

Advertisement

4 comments

  1. Bine zis Mihaela. Intotdeauna mi-a fost greu sa ma bucur de ziua de duminica pentru ca stiam ca urma lunea, cand trebuia sa merg la scoala. Din fericire, in ultimii ani am inceput sa realizez ca duminica e o zil libera spre deosebire de luni – si inca mai am timp sa fac tot ce am vreau, fara un program prestabilit. Acum simt ca am mult mai mult timp liber 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.