Unde-s 2%, speranța crește

Nu știu câți dintre voi știu (deși am o bănuială că mulți) că în fiecare an avem posibilitatea să donăm 2% din impozitul pe venit către o Asociație de noi aleasă, către o cauză de noi susținută. Poate că pentru unii înseamnă mult 2% iar pentru alții înseamnă destul de puțin însă important este că 2 și cu 2 și cu 2 și cu 2 (ați prins ideea) se adună și înseamnă o sumă care ar putea schimba soarta cuiva (fie om, fie pom, fie câine, fie ce vreți voi să mai fie). Este important de știut că suma respectivă oricum pleacă din buzunarele noastre lunar înainte să ajungă efectiv în buzunarele noastre deci nu trebuie să plătim nimic în plus. E la ofertă cumva. Dăm statului 16% impozit din venitul nostru brut iar statul dă mai departe, unde și dacă vrem noi 2% din ei. Singurul lucru pe care-l avem de făcut este să ne alegem cauza și să completăm un formular cu destul de puține câmpuri deci mai mult de un minut două nu ne ia. Odată ce avem formularul îl putem da direct reprezentatului asociației respective sau îl putem trimite către Administrația financiară de care aparținem.

În anii trecuți am donat în general către Smurd. Anul acesta am ales o cauză aproape de mine, o cauză pe care o cunosc și pe care am șansa să o văd crescând și mergând și făcându-se din ce în ce mai bine și datorită donațiilor strânse în cadrul campaniei de 2%. Este vorba despre operația și tratamentele micuței Lucia despre care puteți să citiți în detaliu aici. Nu încerc să vă conving să donați tot aici. Dar sunteți bineveniți să o faceți (vă pot trimite eu pe mail formularele dacă îmi spuneți și tot eu le pot colecta cumva de la voi). Încerc doar să vă conving să donați. Oricărei cauze pe care o susțineți. Nu pierdeți ocazia asta. E o data pe an, are un termen limită (care se apropie cu pași repezi) iar după acest termen limită cei 2% ai voștri se duc pe apa sâmbetei (și nu, asta nu înseamnă că vă puteți bucura de ei la o ieșire într-o sâmbătă :D).

Mai puteți să vă aruncați un ochi și pe site la Inima Copiilor sau la Hospice Casa Speranței, au făcut ambele asociații lucruri magice cu banii obținuți din donații. Susțin ambele cauze și mi-aș fi dorit să donez câte 2% la fiecare dintre ele însă anul acesta Lucia este mai aproape de sufletul meu. Nu există să nu aveți timp să completați un formular! Vorba unui bucătar de la Masterchef …”cum îmi spui tu mie că n-ai avut 3 secunde să guști preparatul”. Așa și eu…nu există să nu fie timp să completați un formular! Donați cui vreți, susțineți cauza pe care o aveți cel mai aproape de suflet dar donați!

Advertisement

4 comments

  1. Eu am donat la Ador Copiii anul acesta, iar pana acum la Casa de copii Maica Domnului de la Cluj. La Inima copiilor am donat kilometri, platiti de ING.

  2. Mersi pentru idee Miha. Anul trecut am ales o Asociatie sportiva de copii, a unor prieteni, din Zalau. Inca de acum doua saptamani, ma gandeam pe cine/ce urmeaza sa aleg anul asta. Raspunsul l-am gasit in articolul tau, iar datele necesare completarii formularului se afla pe blogul mamei Luciei. Le doresc multa sanatate, speranta si succes!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.