Bătrâneţea nu e doar boală! Donează!

Dacă vei merge într-o zi pe stradă şi vei deschide ochii mai larg decât doar ca să vezi pe unde calci, îţi vei aprecia şi conştientiza din ce în ce mai mult tinereţea atunci când vei vedea cât de multă bătrâneţe există în jurul tău. Bătrâna care stă cât e ziua de lungă cu un cântar în faţă, bătrâna care vinde şerveţele la metrou, bătrânele care stau cu crizanteme pe marginea drumului cât e dimineaţa de geroasă, bătrânul din faţa bisericii pe care dacă nu-l văd într-o dimineaţă mă întreb oare dacă nu cumva i s-a întâmplat ceva. Ieri dimineaţă m-am oprit să-mi iau o cafea şi, la o casă alăturată, se afla o bătrână care a vrut să-şi cumpere o cafea şi nişte cartofi prajiţi cu 5 lei iar doamna de la ghişeu i-a zis că îi mai trebuie bani. Mi-au dat lacrimile când am auzit din spatele meu vocea unui tânăr care, cu mâna deja pe portofel a întrebat: “Cât îi mai trebuie?” Deci mai există o speranţă pentru lumea noastră, deci oamenii încă mai sunt buni şi încă mai au dorinţă să ajute. Şi mereu mă întreb când îi văd pe bătrânii aceştia dacă mai au ce mânca şi cu ce se încălzi, dacă mai au la ce spera, dacă au pe cine alinta sau dacă are cine să le asculte poveştile din trecut. Şi câţi ca ei nu sunt, cei pe care nu-i vedem zilnic pe stradă, cei pentru care acasă are o altă însemnătate şi care locuiesc în diverse centre sociale împreună cu alte zeci de bătrâni.

De două zile o cunosc (doar virtual momentan) pe Luminiţa Malanca, un om cu suflet mare care probabil că a găsit secretul lungirii timpului dacă a putut (working mamă de gemeni fiind) să pună în practică acţiunea despre care tocmai încep să vă povestesc.

Ce-o să se întâmple? Împreună cu colege de blogging, artişti şi jurnalişti, vom contribui la prepararea unui prânz pentru cei aproximativ 130 de  bătrâni care îşi trăiesc bătrâneţea în complexul social Floarea Roşie din sectorul 6. În rolul principal va fi Viorel Copolovici, un chef a cărui activitate o urmăresc de ceva vreme prin intermediul lui Alis Anagnostakis  (o super coach şi fondatoare Mind Learners). Fie că vom decoji cartofi, vom tăia cepe, vom spăla pe jos sau vom da farfurii la mână, îmi va face o reală plăcere să-mi transpir toate grijile inutile pe care le mi fac atunci când mă voi gândi la oamenii aceia care au trudit o viaţă iar acum au atât de rare momente de bucurie şi de dragoste.

Cine ne sponsorizează? Alimentele şi produsele de curăţenie pe care le vom folosi sunt donate în exclusivitate de Lidl însă şi voi îi puteţi susţine donând în contul pus la dispoziţie de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Cu banii strânşi se vor putea cumpăra şi alte lucruri atât de necesare pentru ei şi atât de la îndemâna noastră zilnică.

cover photo

Ce altceva se va mai petrece? Pe lângă hrana pregătită de Copolovici cu ajutorul nostru, vom avea parte şi de un super program artistic al trupei Impovisneyland, o trupă de teatru de improvizaţie şi stand up comedy.

Când ne vor lăcrima ochii alături de ei şi vom da vina pe ceapă? Pe 30 noiembrie, o zi frumoasă de sărbătoare la final de toamnă.

Contul unde puteţi să susţineţi financiar campania este în imaginea de mai jos. O mai puteţi susţine dând de veste şi prietenilor voştri şi ei la rândul lor să dea de veste prietenilor lor şi tot aşa, nu căutăm să strângem sume fabuloase, orice leu este important şi valoros pentru necesităţile lor.

Felicitări, Luminiţa Malanca, eşti dovadă clară că se pot face minuni şi în timpul limitat pe care-l avem de repirat în viaţa asta.

Campanie umanitară sprijinită în exclusivitate de Lidl România.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.