Cum am ajuns să iubesc Yard Sales

Acum un an tot cam pe vremea asta, mă lăsam convinsă să ies din casă într-o duminică în care aveam mai mult chef să stau decât să mă plimb. Mergeam la un Talcioc Urban, adică un garage sale mai pe americăneşte. Pornită mai mult să casc gura decât să cumpăr, nici aşteptările nu mi-au fost foarte ridicate. Mi-am dorit totuşi să plec cu ceva de acolo pentru că toate fondurile obţinute aveau să ajungă la o persoană aflată într-o dificultate mare din punct de vedere al sănătăţii. Am fost însă fascinată de câte lucruri puteai să cumperi cu bani puţini: haine, cărţi, accesorii, decoraţiuni, cosmetice, jucării, încălţăminte, prăjituri făcute în casă şi câte şi mai câte. În mare parte lucrurile erau într-o stare extrem de bună iar atmosfera de shopping foarte plăcută şi prietenoasă. Ţin minte că am plecat de acolo cu un pulover şi o bluză pe care le port constant şi îmi plac în continuare extrem de mult, o bluză pe care am donat-o şi care a ajuns la cineva care o adoră, o carte de fete pe care am devorat-o cu plăcere, un parfum pe care l-am folosit câteva luni bune, o pâine cu maia şi o cupcake. Nu mai ţin minte cât am cheltuit cu totul însă pot să vă spun că în general mănânc la prânz la birou de mai mulţi bani decât au costat bluza sau puloverul de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Apropo, azi am purtat puloverul cu pricina şi a atras asupra mea ceva complimente.

Duminica trecută aterizam din nou într-un târg similar  care nu era însă concentrat numai pe cauze umanitare, oricine putea să se înscrie să-şi vândă garderoba dacă rezerva spaţiul şi plătea taxa de intrare. Am avut bucuria de data asta să întâlnesc acolo o prietenă veche al cărei stil vestimentar mi-a atras mereu plăcut atenţia. Imaginaţi-vă ce surpriză să pot să fac un pic de shopping în “şifonierul” ei. Din păcate nu ne-am potrivit ca măsură la prea multe lucruri însă ştiu sigur că am cumpărat de la ea un lucru care a însemnat mai mult decât o haină, un lucru pe care nu mai reuşise să-l îmbrace dar nici să-l vândă la alte târguri şi care, cel mai probabil, mă aştepta cuminte pe mine să-l iau. Vara asta, dacă vedeţi prin Bucureşti o fată îmbrăcată într-o salopetă scurtă cu fluturi maro, să mă opriţi să mă salutaţi.

Weekendul acesta plănuiesc să ies din casă de bună voie şi să ajung la alte două astfel de târguri: un Yard Sale organizat de Târgurile Excelsior despre care puteţi citi mai multe detalii aici şi un altul pe Strada Dianei nr. 4 despre care puteţi afla informaţii aici. Cine are chef de o plimbare şi coboară din online în offline să ne salutăm şi să socializăm cu braţul plin de chilipiruri la coadă la cabina de probă?

Cine are de câştigat din evenimentele de tipul acesta? Păi cam toată lumea. Expozantul are ocazia să câştige un ban cinstit şi să facă şi curăţenie în casă de lucruri pe care nu le mai foloseşte dar pe care le-ar putea iubi altcineva, are posibilitatea să şi doneze o parte din bani (multe astfel de evenimente sunt asociate şi cu cauze umanitare), are bucuria să socializeze o zi întreagă cu oameni dragi şi calzi, unii cunoscuţi şi alţii pe cale să devină cunoscuţi. Cumpărătorul, postură în care m-am aflat şi despre care pot da cele mai multe detalii, are ocazia să petreacă o după-amiază relaxantă lăsând lucrurile cu adevărat potrivite pentru el să îl aleagă şi să-l găsească.

Tips and tricks pentru cumpărător:

 • Nu cumpăra lucruri decât dacă eşti sută la sută sigur că le vei purta/folosi. Obiectele nu vin acolo ca să se mute dintr-o cămară în alta ci să fie refolosite.
 • Nu te entuziasma doar de preţ. Gândeşte-te dacă în afară de faptul că e foarte ieftin, te mai încântă şi altceva la produsul respectiv.
 • Fii atent la detalii, s-ar putea unele produse să aibă defecte pe care nici măcar expozantul să nu le fi observat. Asta mi s-a întâmplat mie cu o rochiţă pe care aproape am cumpărat-o dar care era destul de mult descusută într-o parte în care era dificil de reparat.
 • Probează. Chiar dacă ţi se pare că un lucru îţi va veni minunat şi că nu are rost să stai la coadă la cabina de probă, există şanse mari să nu se aşeze pe tine aşa cum îţi doreşti. Chiar prietena de care vă vorbeam mai sus avea la vânzare un produs pe care-l cumpărase la un alt târg fără să-l probeze. Măsurătorile făcute din ochi sunt înşelătoare dacă ne lăsăm fascinate de cum arată produsul.
 • Stai de vorbă cu expozantul. Află povestea obiectelor care te tentează dar fă totuşi diferenţa între un text care vinde şi unul care-şi câştigă încrederea cu onestitate.
 • Ai răbdare şi caută cu atenţie. Nu toate lucrurile stau pe umeraş şi-ţi fac cu mâna, după unele mai trebuie să şi sapi. Şi merită, serios.
 • Dacă se întâmplă să le ai, renunţă la idei preconcepute. Sunt lucruri la mâna a doua mai bune şi mai preţioase decât multe lucruri cu etichetă.
 • Ia-ţi prietenele cu tine. Fun shopping cu fetele, un ceai şi-o brioşă şi uiţi că după duminică vine luni.

Vineri cu spor şi weekend cu bucurii!

fluturi

 

Advertisement

4 comments

 1. Reblogged this on Idei pentru mămici şi copii and commented:

  Voiam de multă vreme să scriu despre yard sales/talciocuri/bazaruri/garage sales şi despre lucrurile frumoase şi ieftine pe care mi le-am luat de acolo. Dar Miha mi-a luat-o înainte, aşa că n-are sens să mai scriu şi eu aşa că azi, într-o vineri super aglomerată, între o vizită la dentist cu Eliza, una la bibliotecă şi alta tocmai în celălalt capăt al oraşului la o prietenă, am zis să vă las să vă delectaţi cu articolul Mihaelei, cu tot cu info despre cele două yard sales din week-endul acesta din Bucureşti – unul la Galeriile Excelsior şi altul organizat de Gabi Urda (consilier vestimentar în campania Eşti unică. Alege personalizat a PR Parenting, cel din Dianei 4. Dacă aveţi şi voi experienţe pozitive cu yard sales/talciocuri ne-am bucura să ni le împărtăşiţi! Week-end plăcut tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.