De mâncare

Mă întreb în fiecare zi (şi sunt convinsă că şi voi toţi, cei cărora nu vă pregăteşte altcineva masa) ce să mai facem de mâncare. Şi mereu ridic din umeri, nu ştiu ce-aş mai mânca. Aşa că într-o zi cu chef, am făcut o listă de felul de mâncare din care să mă tot inspir atunci când rămân în pană de idei şi nu-mi vine nimic în minte. Nu-i aşa că ar fi fost egoist din partea mea să nu public acest “meniu”? Sau măcar o parte din el, în cazul în care nu abandondez “proiectul”, lista tot se va mări. Majoritatea dintre ele au fost deja încercate de cel puţin o dată.

  1. Boeuf bourguignon
  2. Ciorbă de pui a la grec
  3. Orez cu fructe de mare
  4. Pulpe cu roşii şi cartofi la cuptor (dintr-o carte a lui Jamie Oliver)
  5. Mâncare de ghebe/bureţi (de găsit la Laura şi la Cristina).
  6. Pui cu smântână
  7. Tagliatelle cu somon afumat, tagliatelle cu şuncă şi ciuperci, tagliatelle cu pui
  8. Pui întreg la cuptor cu fasole păstăi şi usturoi
  9. Şnitele de pui, porc, vită cu orez, mazăre, cartofi usturoiaţi la cuptor, piure
  10. Ciorbe de pui, porc, afumătură, văcuţă
  11. Carne de porc la ceaun cu mămăliguţă, ochi şi brânză cu smântână (e la preparat as we speak)
  12. Păstrăv în crustă de sare de mare cu legume
  13. Caras prăjit cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă
  14. Saramură de crap
  15. Grătar de pui cu dovlecel la cuptor
  16. Pui la ceaun (pui cu zeamă cum îi zicem noi) cu mujdei de usturoi
  17. Supă cremă de legume
  18. Şi lista poate continua … sunt multe variaţiuni (diferite) pe aceleaşi ingrediente.

Şi nu în ultimul rând, o recomandare de film din categoria celor “gustoase”, Julie and Julia.

15 comments

  1. Daca mai aud intrebarea “Si noi ce mai mancam azi?” cred ca ma iau cu mainile de par si ma dau cu capul de pereti! Aproape ca am ajuns sa urasc sa gatesc de cand aud intruna intrebarea asta! Cand eram singura, era usor, nu ma preocupa gatitul si mancam ce apucam(eram mereu pe fuga), dar lucrurile s-au schimbat dramatic de cand m-am maritat, mai ales ca domnul meu e pretentios si un maaaaare ciorbar! Si eu de cand ma stiu nu am agreat ciorbele, dar sa ma vezi acum ce des le gatesc! =)) Lista ta e chiar… delicioasa, mi-ai dat idei! Mai ramane de vazut daca nu stramba din nas Al Meu Ca Bradul!
    “Julie and Julia” mi-a placut mult! Meryl Streep a fost fantastica, o interpretare de exceptie!

    • Eu am noroc, sotul nu e ciorbar (asa cum nu sunt nici eu) dar uneori ne gandim noi ca n-ar strica sa mai mancam si ceva lichid in afara de toate uscaturile. Doar uneori 😀 Ultima ciorba facuta a ajuns aruncata dar macar am bifat… am facut ciorba anul asta.

  2. Am descoperit in weekend urmatorul blog: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/ si de aici am luat reteta de supa cu taitei: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/2011/07/supa-cu-taitei-facuti-in-casa.html – sper ca e permisa distribuirea link-ului :).

    Nu am respectat cu strictete ingredientele (am adaugat mai multe legume :D) si surprinzator a fost chiar ok – din nou spun, daca esti ca mine si din cand in cand simti nevoia sa mananci ceva fara carne 😉

    Faina ideea postului – O sa ma inspir din sugestiile tale/cele din comentariile anterioare!

    • O sa ma inspir si din blogul recomandat de tine insa de obicei prefer felurile de mancare si cu carne. Azi am gatit pastrav la cuptor cu cartofi natur si salata verde. Foarte gustos desi mai am uneori pornirea sa imi fac o tigaie de cartofi prajiti 😀 desi n-am voie

    • Ha ha ha Nu suntem mari consumatori de dulciuri iar atunci cand am pofta de ceva prefer sa cumpar. Dulciuri facute in casa mai mananc… prin vizite. Deci daca-ti trece supararea, recomanda-mi cu incredere ceva de mancare

    • stai sa ma gandesc… hmmm… cam ce gatesc eu… ciorba de perisoare, de vacuta, supa de pui cu taietei sau cu galuste, supa de rosii; imi plac pastele, cu branza de obicei, dar vreau sa incerc si o reteta cu carne, mai prepar si cartofi sau mazare cu carne [“tocanita” si “mancarica” le zice in cartile de bucate], pilaf, a, sa nu uit musacaua, ciupercile la gratar si la cuptor, snitelele pane sau vieneze, cartofii usturoiati de la sora ta sunt grozavi, mamaliguta imi place cu branza, smantana si oua, cascavalul pane e delicios! salatele de legume proaspete, de cruditati [telina + morcov + mar], cele cu maioneza [ciuperci, vinete], mai stiu si o reteta de salata bulgareasca, tot cu maioneza, mai este si salata de boeuf, dar asta doar de sarbatori; diverse preparate cu oua fierte si… nu mai stiu acum.:))

    • Sigur,sigur, am pus postarea tocmai ca sa se inspire si prietenii. De asemenea astept sugestii sa scriem in completarea listei. Maine spre exemplu o sa fac mancare de ghebe si bors cu carne de pui 🙂

  3. Ce mi-a placut filmul!!!
    Poate e greu cand esti singur sa decizi ce mananci, mie mi se pare tragic cand decizi ce mananca si ceilalti… care, normal, nu au preferinte INAINTE, dar dupa… nu mai contenesc cu cautat nod in papura.

    • Eu decid ce mananc eu si sotul meu. El mananca orice fac eu doar ca e foarte sincer si spune cand nu mai vrea sa mai manance un fel anume. Dar fiindca el rareori vine cu idei… n-are dreptul sa se planga :))

      • Asta nu e asa rau, fata de momentul in care vrea ceva, te dai peste cap, gatesti. Si servesti masa, astepti, nu spune nimic. Intrebi. “Cum e?” – “Merge. Si asa mi-era foame”
        La copii ma duce la disperare remarca “Are ceva ciudat”. CE??? Ca sa aflu dupa investigatii ca ciupercile erau prea mari, sau patrunjelul mai avea codita, suficient motiv sa devina necomestibila…

  4. 🙂 de saptamana trecuta pofteam la o supa cu taitei facuti in casa 😀 si astazi am rezolvat problema. Daca vrei ceva delicios (fara carne) supa aceasta este optiunea perfecta – noua ne-a placut grozav!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.