Smucituri

Se întâmplă de multe ori când suntem în mijoacele de transport în comun să se pună o frână mai bruscă şi toţi călătorii să se calce uşor în picioare din cauză nu se ţin suficient de bine. Şi chiar dacă se ţin, tot nu le cade bine frâna. De obicei lumea bombăne sau vociferează “ce cari, dom’le cartofi” însă în metrou lumea nu prea zice nimic pentru că oricum conducătorul nu aude din cabina lui. Astăzi dimineaţă, după o frână puternică, am auzit ceva ce nu mi-a mai fost dat să aud în atâţia ani la activ de utilizare a transportului în comun: Stimaţi călători, vă rugăm să ne scuzaţi pentru această smucitură care s-a produs din cauza alimentării cu energie.  Am speranţa că ne civilizăm şi noi uşor-uşor. Asta dacă nu cumva a fost un once in a life time event.

Mă întreb dacă era şi doamna care se machiază mereu dimineaţa în metrou. Nici nu vreau să mă gândesc cum i-o fi întins rimelul pe faţă smucitura respectivă. Da, stimaţi cititori, în multe dimineţi mă nimeresc în vagon cu această doamnă uşor sărită de pe fix care în decurs de vreo opt staţii reuşeşte să îşi întoarcă genele, să se dea cu rimel, anticearcăn, fard de pleoape, creion de ochi, creion de buze, ruj. O dată am avut chiar ghinionul să stau lângă ea pe scaun. E amuzant cum oamenii de prin jur schimbă priviri şocate. Eu m-am obişnuit cu prezenţa ei. Nu pare prea sănătoasă la minte, mă întreb la ce job se duce ea dimineaţa… I’ll never know.

5 comments

  1. Poate lucreaza ca make-up artist si isi face reclama 🙂
    Pe mine, dac-as intalni-o atat de des, m-ar birui curiozitatea si as incerca sa intru in vorba cu ea sa vad care-i treaba. As incepe cu “Buna dimineata! Imi cer scuze ca va intrerup, va admir zilnic precizia, sunteti cumva make-up artist?”
    Si uite asa te dumiresti si iti trece curiozitatea.

    Apropo, pe la ce ora e metroul respectiv? Ca asa ceva merita vazut o data in viata macar. :))

    • 😀 Pare usor sarita de pe fix (si vestimentatia si gesturile o arata oarecum). Plus ca machiajul ei este foarte demodat si batrancios. Si fiindca pare ca-i lipseste ceva la cap, mi-e cam teama sa o abordez 😀 Hmm, ora e intre 8.15 si 8.45, dar nu pot garanta in ce vagon se urca 😀

      • “Pare usor sarita de pe fix” Lol, pai asta e premisa de la care plecam, bineinteles, ca oamenii normali se fardeaza in spatii (ceva mai) private (chiar daca se mai intampla de exemplu si prin masina sau in baia publica) 😀
        De aici si nevoia de a o aborda cu un “va admir precizia” evident spus sincer, fara sarcasm, ca sa initiem contactul si sa primim raspunsul asteptat. In principiu oamenii raspund cam la fel la complimente, fie ei normali sau sariti de pe fix.
        Din pacate 8.15-8.45 e o margine cam mare ca sa stau s-o astept pe acolo 😀 Va trebui sa raman cu aceasta curiozitate nesatisfacuta.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.