Heidi ChocoWorld

Înainte să ajung azi la ChocoWorld nu ştiam exact unde merg. Ştiam că merg la fabrica de ciocolată Heidi şi imaginaţia mea a lucrat cum a ştiut ea mai bine şi mi-am închipuit cazane imense de ciocolată (ok, erau şi nişte mini-cazane cu ciocolată topită în care cu bucurie mi-aş fi băgat şi eu o lingură) şi o fabrică mare în care o să ne plimbăm şi o să vedem cum se face ciocolata în masă. A fost de fapt un eveniment tare simpatic şi bine organizat la care mă bucur că am avut şansa să particip. A fost şi o tombolă cu premii generoase, un spectacol de magie/mentalism cu finalistul Vlad Grigorescu de la Românii au Talent. Eu l-aş numi mai degrabă un număr de stand up comedy decât de magie pentru că mai degrabă am râs decât am rămas cu gura căscată de cât de “magic” a fost totul. N-am râs ironic, chiar m-au distrat glumele lui magico-mentaliste.

Au fost şi mini seminare de preparat propria ciocolată. Eu n-am mai avut răbdare să stau pentru cel la care mă înscrisesem. Au durat destul de mult cele făcute de copii şi tare simţeam nevoia să mănânc şi ceva mâncare iar pe acolo nu era decât ciocolată cât vedeai cu ochii. Nu sunt cel mai mare fan ciocolată (deşi mănânc), aş alege oricând o pungă de popcorn în defavoarea unei praline însă n-am putut să rezist la o pungă de ciocolată de nuci şi miere (delicioasă însă îmi imaginasem un cu totul alt gust) pe care mă abţin cu greu să n-o dau gata ci să păstrez măcar o pătrăţică şi pentru cafeaua de mâine dimineaţă.

Pe lângă oul de ciocolată albă cu portocale şi seminţe de dovleac pe care l-am primit, cea mai mare bucurie a zilei a fost tableta de ciocolată personalizată cu adresa blogului meu. Îmi va fi milă s-o mănânc aşa că, până în ziua în care voi avea o poftă disperată de ceva dulce şi nu voi mai avea nici măcar zahăr tos în casă, o pun la loc de cinste în frigider.

27042013517

Cât am stat pe acolo am putut observa că s-a consumat şi cumpărat multă ciocolată. Erau reţete de ciocolată care nu se regăsesc în magazine (doar la ChocoWorld) iar lumea şi-a făcut provizii fie pentru ei fie pentru a le dărui de Paşte. Merită să faceţi o vizită însă trebuie avut în vedere că dacă nu mergeţi cu maşina personală e destul de complicat de ajuns (în sensul că e cam departe). Astăzi am fost norocoase şi ni s-au pus la dispoziţie autocare special pentru eveniment (şi dus şi întors). Ar fi o idee minunată să dăruiţi unui prieten drag pasionat de ciocolată un ChocoSeminar în care poate să-şi facă propria ciocolată şi să afle şi multe lucruri interesante despre istoria ciocolatei. Eu deja am în minte pe cineva care ar putea primi cadoul (trebuie doar să facă şi o vacanţă la Bucureşti pentru asta).

Per total a fost o experienţă reuşită şi mă bucur că am mers. Mulţumesc, Laura, că m-ai luat cu tine. Este ora 23.19 şi eu mai gust puţină ciocolată. Cum aş putea să scriu o postare despre ciocolată fără să mănânc ciocolată?

***Deci, Alina, când să-ţi rezerv loc la ChocoWorld?

3 comments

  1. Citind partea cu `am in minte pe cineva…` ma intrebam daca o fi vorba despre mine :)). Cateva randuri mai jos am gasit si raspunsul :). Am luat invitatia in serios, sa stii :p

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.