We-can-do-ul acesta

Cum dăm startul la weekend în afară de somn profund şi liniştit de vineri seară? Poate cu nişte planuri despre ce putem face în we-can-do-ul acesta. Neapărat o vizită la Bookfest. Dacă aveţi copil şi sunteţi din Bucureşti sau împrejurimi (şi dacă aveţi sigur că veţi fi foarte ocupaţi cu diverse activităţi mai toată ziua), nu uitaţi să treceţi pe la atelierul de colorat cu Pixie. Dacă aveţi copil, asiguraţi-vă că mai mergeţi cu cineva care să distreze copilul cât voi căscaţi gura pe la toate standurile editurilor care cu siguranţă că au pregătit preţuri preferenţiale cu ocazia târgului. Eu am primit deja două recomandări: Jurnalul unui adolescent timid (aţi apucat să vedeţi filmul?). Fac paranteză până la a doua recomandare să vă reamintesc unul dintre citatele mele favorite din film (dintre multe altele). Abia aştept să citesc şi cartea. Am auzit că la târg ar putea fi mai ieftină decât un meniu cu şaorma de la Dristor.

So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how could that be.

A doua recomandare este Sub aceeaşi stea (recomandată şi tradusă de Shauki). N-am cum să ratez această carte şi frumoasă şi tristă şi trebuie să văd cum se poate una ca asta (ca să rămân în ton cu citatul de mai sus). Ambele cărţi sunt apărute la Editura Trei, treceţi pe la ei pe la stand, sunt sigură că nu vă vor face cu ochiul doar aceste două titluri.

După ce am terminat cartea lui Dan Puric, voi continua seria de Dani cu cea mai proaspătă apariţie a lui Dan Chişu. Am citit şi cea mai veche apariţie a lui. Ştiu că mi-a plăcut. Nu aveam blog pe vremea aia şi mare păcat, aş fi vrut să recitesc acum ce-aş fi scris atunci despre ea. Dar nu-i timpul pierdut şi cu siguranţă că după ce o voi citi pe cea nouă, voi găsi inspiraţia de a vă povesti despre ea. Apoi nu ştiu dacă să mă apuc de Dan Brown sau s-o las aşa şi să închei trilogia Danilor ascultând o melodie.

După aşa invitaţie, cum aş putea să nu mă duc mâine la târg, spuneţi şi voi. Mulţumesc, Editura All, a fost o mare bucurie să primesc invitaţia sub forma asta!

970095_10151448866222616_1524800940_n

We-can-do-ul acesta recomand cu drag plimbarea printre cărţi. Credeţi-mă, câteva ture bune prin târgul de carte fac bine şi la sănătate (faceţi mişcare cel puţin 30 de minute pe zi… acolo o să fie minute de o să le pierdeţi şirul) şi la minte şi la suflet. Nici nu trebuie să aveţi buget pentru toate cărţile pe care vi le doriţi. We-can-do-ul ţine doar două zile pe săptămână şi cu siguranţă n-o să aveţi timp să le citiţi pe toate. Răsfoiţi de zor, luaţi notiţe şi cumpăraţi doar ce e dragoste la prima vedere (aviz book-shop-aholicilor:  NU toate cărţile sunt dragoste la prima vedere).

Dacă n-aveţi chef de stat cu nasul în cărţi, puteţi oricând să urmăriţi un film, un serial, să vă plimbaţi pe afară (dacă va fi vreme bună, nu m-am uitat pe prognoză), să trageţi aer în piept şi să vă încărcaţi cu energie pentru săptămâna care vine. Apropo de energie, aţi participat la concursul de pe blogul Laurei? Eu acum îmi fac poza şi o şi trimit. Să urmăriţi pozele pe 3 iunie să vedeţi cum arătam eu în seara asta la doişpe noapte după o zi plină. Deşi am ajuns acasă foarte obosită, m-am încărcat cu energie din cuvinte pe hârtie. Clar că nu pe hârtie ci pe blog însă cum altfel ar mai fi ieşit rima?

Şi dacă tot săptămâna a fost împărţită absolut inechitabil în două zile de we can do şi cinci zile de week, zic să profităm la maxim de ce putem face să ne simţim bine şi să ne relaxăm şi, în loc să ne deconectăm de tot şi să stăm să robotim frecând  podele şi gătind oale de mâncare, mai bine ne conectăm la ceva ce ne face plăcere şi ne bucură şi ne încarcă de bună dispoziţie. Sigur că şi frecatul şi gătitul au rostul lor dar nu trebuie să lăsăm asta să ne cotropească fi-e-ca-re sfârşit de săptămână. Vorba cântecului, un sfârşit e un început. Şi sigur că melodia nu are nicio legătură cu ce vorbeam eu dar ziceţi şi voi, nu e foarte haioasă? Cum puteam să-mi închei postarea altfel decât cu un început de ascultat de muzică bună?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.