If you care enough for the living

De fiecare dată când mai moare cineva cunoscut ştii ce o să vezi la televizor în următoarele zile. Îmi place mie să spun că aşa mai are şi presa ce mânca în afară de meniul obişnuit. Nu contează ce se mai întâmplă în rest, toată lumea vorbeşte şi diseacă evenimentul. Chiar dacă este unul trist lumea parcă se bucură şi se hrăneşte din el, îl întoarce pe toate părţile la ştiri sau la talk-show-uri.

Nu am fost un fan Michael Jackson, l-am îndrăgit la vremea lui pentru că era singura vedetă străină care a pătruns la noi după ’89, vedetă care cânta ceva diferit de “drumurile noastre toate” şi “fotoliul din odaie”, o vedetă care a şocat o lume întreagă că-şi punea mâna în zone nepermise în concerte, ca parte din coregrafie. Eu am două melodii preferate de la el care îmi plac în aceeaşi măsură doar că una e lentă şi una ritmată: Heal the world şi Beat it.  

Ce îmi mai amintesc eu despre Michael? Ca şi-a făcut operaţia aceea cu schimbarea de piele şi că a fost acuzat de pedofilie. Mai ştiu că româncele au leşinat după ce s-au călcat în picioare la concertul lui din ’92 şi ţipau ca din gură de şarpe când îşi dădea ochelarii jos. Mai ştiu că avea costumaţia aceea cu un body peste pantaloni şi pălărie.

Azi dimineaţă când am aflat că a murit am rămas foarte surprinsă. E genul de vedetă care nu moare niciodată. Însă dacă e să mă gândesc bine el a fost un artist atât de controversat că am senzaţia că nici nu a existat vreodată. Parcă ar fi fost un personaj de serial căruia scenariştii i-au aranjat brusc un accident pentru că nu mai prindea la public. Michael a încetat demult să mai existe, a rămas doar numele, muzica foarte bună şi succesul răsunător de care s-a bucurat atât cât a trăit ca artist.

A murit Michael Jackson, Moldova a fost lovită de grindină şi oamenii sunt disperaţi după grădinile şi casele lor distruse, azi a fost ziua drapelului şi vorba cântecului…. There are people dying/If you care enough/For the living/Make a little a little space/ Make a better place.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.