On TV

Ai crede că dacă ai peste şaizeci de canale la televizor ai şi la ce te uita în fiecare clipă a zilei  sau a serii când ai puţin timp liber şi vrei să-ţi odihneşti spatele într-un fotoliu comod. În afară de Minimax ( la care se mai uită Ilaiza uneori) urmăresc două tipuri de emisiuni care se bat oarecum cap în cap. În primul rând mă uit cu regularitate la tot setul de emisiuni de gătit de după amiază de pe Euforia tv şi la Ghid pentru gurmanzi pe National Geographic iar la polul opus stă emisiunea despre obezitate de pe Discovery Travel & Living.

Când mă uit la primele emisiuni am senzaţia că aş putea mânca all day long din tot ce se pregăteşte acolo. Când mă uit la cea despre obezitate îmi este efectiv milă de oamenii aceia săracii care ajung  la 200 de kg mâncând non stop  toate prostiile din lume şi nu se pot controla. Când povestesc unii cât mănâncă într-o zi te îngrozeşti. Şi cică oamenii mănâncă de obicei cu 75% mai mult decât recunosc public.

Concluzia este că food is a wonderful thing dacă ştii să te bucuri de ea şi nu mănânci orice şi oricând şi de oriunde. Îmi plac emisiunile de gătit însă ca să mi se taie pofta care mi se face în timpul lor mă uit la emisiunea despre obezitate şi parcă îmi vine chef să mănânc mai multe legume sau să beau mai multă apă pe zi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.