Sfârşit de 2009

Anul ăsta nu aveam de gând să scriu o postare despre anul trecut sau anul care vine însă citind ultima postare a Laurei parcă nu pot să nu scriu un…răspuns.

Dragă Laura,

Poate anul acesta nu a fost cel mai grozav pentru tine însă cu siguranţă a fost cel mai bogat în zâmbete şi râsete de copil sănătos şi roz în obrăjiori, în bravo (ştii tu cu mânuţele alea două), în A (şi cu mânuţa aia care face pa), în vorbit la telefon ca un afacerist care tocmai încheie deal-ul vieţii lui, în papa (spus la orice foşnet de ambalaj) şi multe multe altele.

Nu trebuie să fii o mamă eroină ca Eliza să facă la oală. Va face când va veni vremea ei şi nu trebuie să te epuizezi umblând non stop cu oala după ea. Mamele care fac asta înseamnă că nu au altceva mai constructiv de făcut. Nu e vremea ei să înveţe să numere până la 10 şi nici să facă integrale iar când se uită la reclame e cea mai drăgălaşă din lume. Mă îndoiesc că o să aibă sechele sau ceva. Cel mult va ajunge directoare la o agenţie de publicitate. Nu sună foarte rău, nu?

Aş vrea eu să văd mamele alea care umblă toată ziua să dezinfecteze casa dacă ar face faţă unui job full time cu multă responsabilitate, unei rate de n euro la casă şi n cheltuieli în rest, dacă ar face faţă să facă mâncărurile incredibile pe care le faci tu, cumpărături, curăţenie şi multe multe altele şi apoi ar mai avea timp şi energie să alerge după Eliza cu oliţa. Deci mamele acelea eroine pot să-şi înrămeze diplomele şi să le facă Eliza şi bravo dacă vor pentru că  nouă nu ne pasă. Să văd eu dacă ies copiii lor nişte micuţi Einstein sau doar nişte răsfăţaţi care răcesc dacă deschizi un pic geamul sau cresc şi nu învaţă nici să-şi spele singuri farfuria. Tu eşti o mamă normală şi Eliza un copil minunat şi normal şi nu cred că e treaba nimănui să comenteze câte coji de pâine mănâncă ea pe zi sau câte cuvinte învaţă sau dacă stă în cap sau dacă patinează la vârsta ei.

Iar Moş Crăciun cu siguranţă nu va ocoli casa voastră anul acesta. Are doar alt chip decât de obicei:

I rest my case. Un Crăciun minunat vă urează mătuşica şi jumătatea ei dragă şi să-l petreceţi frumos alături de ei şi de brăduţul lor 😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.