Neveste disperate

De-a lungul anilor am urmărit multe seriale care mi-au plăcut însă sunt puţine cărora le-am rămas fidelă şi până astăzi. Ce-i drept, multe dintre ele s-au încheiat şi nu mă pot uita la nesfârşit la reluări. La Friends mă uit la nesfârşit la reluări pentru că este un serial scurt de comedie şi urmăresc replicile amuzante şi nu povestea în sine (pe care deja o ştiu pe dinafară). Mă mai uit şi la Gilmore Girls când îmi aduc aminte că-l dă la televizor.

Cu Desperate Housewives însă este o altă istorie. A ajuns deja la al şaptelea sezon şi încă nu m-am plictisit să-l urmăresc cu sufletul la gură. Apare doar un episod pe săptămână (şi uneori nici atât, că mai fac şi ei pauză) şi de fiecare dată mă surprinde cu ceva nou. Cum ar fi spre exemplu apariţia unui nou personaj interpretat de Vanessa Williams.

Cine-ar fi crezut, de exemplu în primul sezon, că Gaby ar urma să aibă 2 fetiţe grăsunele? Din neveste disperate multe au devenit mămici disperate sau tătici disperaţi dacă e să ne referim la cuplul de gay care tocmai a adoptat o fetiţă. Relaţia părinţi-copii nu este la fel de reală ca în Parenthood şi nu ai tot timpul de învăţat din metodele lor de parenting pentru că sunt mai tot timpul în competiţie şi uneori primează părerea vecinilor decât dorinţele şi nevoile propriului copil. Plus că au făcut o pasiune din judecatul celorlalţi părinţi. Tocmai cu ideea asta începe şi episodul pe care tocmai l-am văzut.

The suburbs are full of parents and each parent has their own style. There’s the disciplinarian, the smother and the negotiator. But the one thing they all have in common is they love to judge the parents next door.

Trecând peste asta, întotdeauna finalul serialului trage o concluzie a întregului episod, concluzie care de cele mai multe ori ne pune şi pe noi pe gânduri. Dincolo de situaţiile amuzante, emoţionante sau cele horror (au mai fost episoade care trebuiau urmările doar cu lumina aprinsă), există anumite texte rostite, aşa cum ne-am obişnuit, de la Mary Alice Young, texte care te duc cu gândul la propriul sens pe lumea asta:

Our lives are brief. That’s why it’s important to search for meaning. We find it in our daughter’s smile, in the warmth of our friends, or the comfort of our faith. Then, there are those who make their lives meaningful by making a great sacrifice.

Abia aştept următorul episod, s-a terminat foarte, dar foarte în suspans, un moment în care cineva chiar a făcut un mare sacrificiu pentru a da sens existenţei sale. Absolut surprinzător şi neaşteptat.

Advertisement

5 comments

  1. Pentru astazi am pus mai jos video Romanii au talent, editia 4, din 11 martie – si daca vreti sa vedeti si celelalte editii puteti intra la sectiunea EMISIUNI SEZON 1 de pe acest site ! Trebuie sa retineti faptul ca trebuie sa aveti viteza de download/upload buna ca sa mearga bine!

  2. Mda, se pare ca de data asta sar cam o luna pana dau urmatorul episod.
    Mie in ultima vreme imi place si How I Met Your Mother, daca ai auzit de el. Fainut.

    • Auzisem de el insa cred ca n-am inceput sa ma uit ca are deja prea multe sezoane si mi-ar lua mult timp sa ajung la zi. Asa cu un episod pe saptamana ma descurc 🙂 OF si eu care credeam ca iti ia tie o luna sa descarci episodul nu ca nu apare maine :((

  3. Si eu ma uit cu mama la Neveste Disperate, eu i le downloadez si le vedem impreuna pe calculator( chiar de la o vreme ni s-a alaturat si tata, chiar daca la inceput sustinea ca e o prostie). Sunt unele episoade atat de amuzante, incat radem cu toti si nu ne mai oprim dupa cateva minute bine. Mi se pare un serial genial, foarte bine gandit. Mamei mele nu-i place cand are crime. Bine, nu stiu daca acest lucru e tocmai un minus, fiindca daca totul ar fi bine si frumos, care ar mai fi misterul, suspansul, drama( totusi serialul e o drama)? Momentan mai avem cateva episoade si terminam sezonul 6. Dupa cum spui, fiecare episod ne invata cate ceva si spre deosebire de alte multe seriale, din acesta chiar avem ce invata.

    • Ma bucur ca nu doar eu cred asta. Comentariul tau mi-a amintit de vremurile in care locuiam la parinti si ma uitam si eu cu mama la Desperate Housewives si la Mad Men si la Gossip Girl si la Grey’s Anatomy si la altele de care poate nu-mi amintesc acum. Era o ocazie sa petrecem mai mult timp impreuna dar si sa urmarim niste seriale haioase in duminicile in care nu aveai ce vedea la televizor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.