Bizarre Foods

Seara cam pe la zece jumate-unsprezece e pe Travel & Living una dintre emisiunile mele favorite cu şi despre mâncare, Bizarre Foods. Gazda emisiunii călătoreşte peste tot în lume şi gustă din mai multe feluri de mâncare tradiţionale. De regulă toate ciudăţeniile i se par delicioase însă azi am văzut şi eu pentru prima oară să nu poată înghiţi ceva şi să scuipe în şerveţel (un fel de tofu putred).

După ce am văzut emisiunea de astăzi mi-am dat seama că o grămadă din lucrurile pe care le mâncăm noi ar părea nişte ciudăţenii pentru alţii. Exemple: ficat, rinichi, inimă, limbă, creier de porc, târtiţă de pui (eu personal n-aş gusta dar ştiu că în unele locuri din ţară e chiar o considerată o delicatesă), ouă încă neouate. Apropo de asta ţin minte că atunci când se tăia la ţară o găină şi mai avea ouă în ea, se puneau la fiert în oala cu borş şi erau foarte gustoase, nu mi se părea nimic neobişnuit să mănânc ouă încă neouat. Ce mi s-a părut mie ciudat e faptul că prezentatorul emisiunii gusta pentru prima oară ficat de porc, ceva atât de comun la noi în ţară.

Exceptând chestiile efectiv vii sau crude, cred că mi s-a făcut poftă de fiecare dată când l-am urmărit pe Andrew Zimmern mâncând ceva. La finalul emisiunii chiar am o senzaţie ciudată de saţietate (deşi eu practic n-am mâncat nimic) pentru că mă gândesc cum trebuie să se simtă el după şapte feluri de mâncare servite unul după anul. Nici nu ştiu dacă să-l invidiez sau să-l compătimesc.

Dacă voi avea vreodată ocazia să călătoresc în mai multe ţări, mi-aş dori să încerc să mănânc mereu ceva nou (asta dacă m-ar lăsa şi stomacul … dar să gândim pozitiv). Deşi am fost de mică o persoană destul de pretenţioasă la mâncare şi destul de constantă în alegeri (cartofi prăjiţi cu ochiuri, exact ce n-am eu voie acum), simt nevoia să gust lucruri noi (noi cu totul, nu variaţiuni pe aceleaşi ingrediente). Sunt absolut convinsă că dacă aş avea răbdarea şi banii necesari să-i dau pe experimente, piureul cu piept de pui la grătar pe care-l mănânc patru zile din şapte ar rămâne doar o amintire.

Şi ca să închei postarea exact cum se încheie şi emisiunea, if it looks good, eat it!

Advertisement

2 comments

  1. in sfarsit cineva care mananca oua neouate! m-am saturat sa se uite lumea la mine ca la o nebuna si sa zica “bleah” cand aude de ouale neouate fierte in supa! si ele sunt asa buneee!

    referitor la ciudatenii – larve, furnici, melci, serpi, viermi si alte prostii d-astea – n-as manca nici picata cu ceara! bine, eu sunt si pretentioasa la mancare, de exemplu nu mananc nici macar o placinta amarata cu cartofi, pe care o consider gretoasa.

    mi-aduc aminte ca am vazut un episod din “Surviver” si una dintre probe a fost sa manance viermi vii! yaaack! mi s-a parut atunci socant ce sunt in stare oamenii sa faca pentru bani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.