Părinţi şi copii

Când s-a dat prima oară la televizor, pe Protv, serialul Gilmore Girls a fost tradus Părinţi şi copii. La momentul respectiv nu mi s-a părut o traducere care să descrie serialul, la urma urmei este vorba doar despre o mamă şi o fiică. Apoi am început să-l urmăresc şi am văzut că trebuie să privesc mai departe de personajele principale şi să urmăresc mai multe relaţii dintre copii şi părinţii/mamele lor. Chiar şi acum mă mai uit uneori pe Diva Universal, deşi ştiu tot ce se întâmplă, am prins mare drag de personaje.

Pe Lauren Graham o urmăresc în fiecare săptămână în Parenthood. Pare acelaşi personaj ca in Gilmore Girls doar că mai puţin successful (deşi la fel de deşteaptă şi talentată). Aceeaşi mamă de gaşcă dar şi responsabilă în acelaşi timp. În Parenthood vezi mai multe tipuri de părinţi cu mai multe tipuri de copii, e un serial de la care chiar ai ceva învăţa.

La Up all Night mă uit de puţin timp şi nu mă impresionează cine ştie ce. Cu toate astea, exprimă destul de bine şocul prin care poate trece un cuplu tânăr atunci când se vede pus în faţa faptului împlinit (sau a copilului născut), fără niciun ajutor/sfat din afară. E chiar amuzant pe alocuri deşi nu reuşesc să trec peste antipatia pe care o am faţă de Christina Applegate (poate se trage de la faptul că nu mi-a plăcut niciodată Familia Bundy).

La The Middle (Familia Heck) mă uit mai mult din greşeală, când prind câte un episod pe HBO Comedy. Recomand serialul ca o relaxare de seară, mai ales episodul “Taking back the house”, foarte tare a fost (sezonul 2, episodul 11). Cred că mămicile tinere ar avea ceva de învăţat din păţaniile mamei mai experimentate din serial.

Tot din întâmplare pe HBO Comedy mă uit şi la Modern Family. Şi aici mi-a plăcut în mod special un episod în care două mame recunoşteau una faţă de cealaltă că îşi iubesc copiii însă uneori le vine să fugă în lume (multe simt, puţine au curajul să recunoască). Păcat ca la una dintre ele mai aude şi copilul discuţia. A fost amuzant, la urma urmei e un sitcom.

Contrar părerii mele despre făcutul copiiilor, serialele despre părinţi şi copii mi se par foarte interesante şi le urmăresc cu cea mai mare plăcere. Ai crede că unele dintre ele pe care le umăresc cu regularitate m-ar face să-mi schimb uşor opinia. Culmea, nu fac decât să-mi dea şi mai multe argumente.

Ca o paranteză, fără legătură cu serialele despre părinţi, mi-am petrecut azi o jumătate de zi foarte plăcută în compania mai multor mămici pe care le admir pentru felul lor de-a fi: puternice indiferent de greutăţi. Asta sper să învăţ şi eu de la ele, cum să fiu mai puternică. Felicitările mele, doamnelor, câteva dintre voi mă şi citiţi şi sigur o să vă recunoaşteţi în descriere 🙂

Advertisement

5 comments

  1. O avea in Reader pe Laura. Cred ca prin ea am si ajuns aici.

    Da, blogul nostru este lansat de putin timp. N-are nici macar o luna.

    Avem insa continut de pus, pe care-l genereaza cei doi copii ai nostri 🙂

  2. serialele despre parinti si copii au succes tocmai pentru ca abordeaza [mai in gluma, mai in serios, depinde de felul serialului] greutatile prin care trec si unii, si altii.

    “Gilmore Girls” e un serial extraordinar, l-as revedea oricand cu mare placere.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.