Sue Heck

Sue Heck este un personaj nesemnificativ dintr-un serial de comedie şi mai nesemnificativ. N-am mai auzit pe nimeni care să urmărească serialul The Middle/Familia Heck în afară de mine. Sue era personajul care mă enerva cel mai tare din tot serialul, de fapt nici acum nu o plac prea tare.

Ce mă scotea pe mine din minţi la personajul Sue? Entuziasmul, optimismul şi încrederea. Ce fel de om trebuie să fii ca să te enerveze aşa un personaj? Probabil că unul neentuziasmat, pesimist şi neîncrezător sau cel puţin unul care trece printr-o asemenea perioadă.

Să nu credeţi că Sue le are pe toate şi de aceea n-are motive să fie pesimistă şi neîncrezătoare. E o adolescentă urâţică, îmbrăcată ca o elevă de clasa a treia (chiar propriul ei tată i-a spus asta), cu aparat dentar şi cu activităţi destul de ciudate pentru o fată de clasa a noua. Nu e nici populară, mănâncă prânzul din picioare la şcoală pentru că mesele sunt împărţile pe grade de popularitate. Ea nu se încadrează la niciunul se pare. Are o singură prietenă însă şi aceea odată ce îşi găseşte un iubit o cam abandonează. Acasă fratele mai mare se ia de ea încontinuu, nici părinţii nu par foarte supportive de multe ori, copleşiţi şi ei de grijile zilnice. Face parte dintr-o familie destul de săracă, nu sunt nici muritori de foame dar se vede că nici bine nu le merge, fac destule economii ca să supravieţuiască, nu merg niciodată în vacanţe vara, mănâncă mâncare destul de ieftină şi aşa mai departe. Pare o familie destul de românească pe alocuri.

Cu toate aceste neajunsuri, Sue este o persoană veselă şi plină de viaţă, o fată pentru care nu există sub nicio formă partea goală a paharului. Ea vede ceva bun în orice situaţie, oricând de dezastruoasă ar fi în realitate. Participă la audiţii să devină majoretă deşi toată lumea a implorat-o să nu participe pentru că avea să fie dezamăgită. Ea a participat şi a crezut cu tărie că o să fie acceptată, a repetat şi a muncit fiind sigură de reuşita ei. Ca să fie povestea şi mai tristă, au sunat-o din greşeală să o anunţe că a luat audiţia pentru ca mai apoi să îi spună că n-a fost decât o eroare. Sue nu s-a descurajat. Sue participă la toate activităţile şcolare pe care alţii le evită şi gândeşte că a fost aleasă pentru ele nu că era ultima soluţie. Îşi concentrează energia în multe activităţi şcolare şi extraşcolare, participă la concursuri şi face o adevărată sărbătoare din orice mic câştig (fie el şi nu stiu ce cupon fără valoare).

Tot timpul am gândit despre Sue că este o ciudată că nu vede adevărul şi că are încredere în nişte calităţi pe care chiar nu le are. Mă gândeam că e o prostuţă care trăieşte în lumea ei, se minte singură şi o să cadă deodată într-o mare depresie când o să vadă că viaţa nu e aşa de roz cum şi-a colorat-o ea. Cu toate astea Sue este fericită în lumea ei optimistă şi plină de entuziasm şi nimeni şi nimic nu pare să o determine să-şi schimbe stilul. În mod clar oamenii ca Sue n-o să se îmbolnăvească niciodată din cauza stresului. Poate că personajul e puţin exagerat însă n-ar strica să mai învăţăm câteva ceva de la ea. Era mai uşor totuşi dacă puteai să cumperi optimism şi încredere la kilogram 😀

Advertisement

2 comments

  1. si eu ma uit la the middle. numai ca tu n-ai specificat un amanuntel. sue e cam idiotica. asa cum pustiulica e un geek istetel si bizar, iar frate-sau e un nesimtit pe alocuri inspirat.
    faza mea preferata din tot serialul a fost cand mike dadea interviu pentru un post de vidanjor si trebuia sa se arate realmente pasionat de ce urma sa faca. mor-ta-la!
    eu rareori fac pe cineva idiot, iar prost si mai rar, dar sue e un fenomen in domeniu. si o mai si cheama sue sue. un fel de ion ion!:D si NIMENI n-o observa in sala de clasa, altii in situatia ei s-ar fi sinucis de mult! tragic, dar chiar se intampla.

    • Da, idiotica este putin spus pentru Sue. Am spus chiar ca nu pot s-o suport cu entuziasmul ei cu tot doar ca ma gandesc ca producatorii filmului s-au gandit sa dea o lectie de optimism, zic si eu. “altii in situatia ei s-ar fi sinucis de mult! tragic, dar chiar se intampla.” – soooo true!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.