Psychologies, altfel de revistă

În general cumpăr reviste doar dacă oferă un produs cosmetic cadou/la un preţ redus. Îmi place să le răsfoiesc însă nu cred că merită zece lei pentru zece minute de răsfoit câteva pagini de reclame la produse pe care nici măcar nu mi le permit.

Mai sunt momente când am chef să citesc o revistă – nu carte şi nu bloguri sau site-uri – şi mă uit la chioşcurile de ziare încercând să găsesc ceva interesant. Aşa mi-am cumpărat eu aseară Psychologies. Mai citisem mai demult nişte numere dar nu-mi aminteam exact dacă e ceva ştiinţific sau ceva ce pot şi eu înţelege. S-a dovedit a fi a doua parte, are articole pe înţelesul tuturor şi îmi pun bază că articolele de acolo nu sunt făcute de nişte ziarişti neexperimentaţi (cum sunt la alte reviste cei care încropesc/fură/inventează articolele de sfaturi pentru suflet) ci de nişte oameni care chiar ştiu despre ce vorbesc.

Subiectele care mi-au atras atenţia din numărul pe decembrie: editorialul Fake it till you make it (şi se refera la zâmbete şi la starea de bine dar voi puteţi să aplicaţi în orice vă convine), cum le vorbim copiilor despre bani, un articol despre dragoste şi altul despre prima impresie şi încă unul despre depresie. Mi-au plăcut sugestiile pentru cei care pierd tot timpul câte ceva, despre cadouri, despre situaţiile în care copiii noştri refuză cărţile şi lectura şi multe altele. Îmi place că sunt puţine pagini cu reclamă şi multe pagini cu text compact ca să ai efectiv ce citi.

Am intrat dimineată şi pe site însă nu este pe gustul meu pentru că: sunt atât de multe reclame că mereu îţi apare ceva în faţă să te deranjeze în timp ce citeşti, mereu blinkăne ceva pe margini şi pe mine chiar mă descurajează să mai citesc; culorile şi design-ul nu sunt liniştitoare şi nu te atrage să citeşti pentru că citeşti ceva cu adevărat serios, pare mai degrabă un site de duzină (deşi conţinutul nu e); aspectul contează enorm pentru mine când intru pe un blog/site; e prea roşu peste tot, mă dor ochii şi combinat cu reclamele, renunţ să mai citesc. Despre articole (dacă am răbdare să trec peste ce am scris mai sus), numai de bine.

Eu oricum sunt o pasionată de psihologie şi m-aş duce la psiholog nu neapărat să mă “repar” cât să ascult şi să învăţ. Dar cum dusul la psiholog costă şi poate crea dependenţă, mai pun mâna pe câte o carte/revistă şi învăţ singură.

Advertisement

4 comments

    • O sedinta la psiholog costa cam 50 lei. Asa a dat o prietena de-a mea recent. Eu am fost mai demult cateva sedinte dar erau gratuite, oferite printr-un program european. Nici mie nu imi plac in general psihologii doar ca am cunoscut cativa destul de ok si de realisti.

  1. Mi-am cumparat si o carte groasa rau despre cum sa-ti imbunatatesti stima de sine. E cam stiintifica pentru mine dar incerc si eu sa inteleg si sa aplic. Ma motiveaza mult cartile de psihologie, doar ca pe moment. Practica ne omoara….

  2. Si mie imi place psihologia. Cred ca te ajuta sa te cunosti mai bine pe tine insuti si pe cei din jur deopotriva. In plus, imi place si sa ascult povestile de viata ale altora. 😉 Ah, si da, ai dreptate cu site-ul lor, pare prea incarcat si incurcat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.