Mai cu talent, mai fără talent

Mă uit, pe sărite, la Românii au talent şi îmi dau seama că nu-mi (mai) place deloc emisiunea asta. Nu mă mai emoţionează nici dansurile, nici cântatul, nici copiii, de bătrâni îmi este pur şi simplu milă. Iar la momentele “de râs”, mai că-mi vine să plâng. Sunt români care ştiu să jongleze, au voci deosebite, dansează minunat, sunt actori şi fac tot felul de alte lucruri nemaiîntâlnite (din sezonul 1 încoace). De aceştia se foloseşte televiziunea ca să aibă audienţă şi să smulgă lacrimile de admiraţie telespectatorilor. Sunt alţi români care vin să se facă de râs. Televiziunea de foloseşte de ei pentru rating şi pentru distracţia telespectatorilor. Nici nu ştiu care situaţie e mai tristă: cea în care ai talent şi te bucuri de minutul tău de glorie şi apoi te întorci la viaţa ta anonimă sau cea în care n-ai niciun talent şi te bucuri de acelaşi minut de glorie şi tot la viaţa ta anonimă te întorci.

Mai cu talent, mai fără talent, românii care caută faimă par să nu se mai sfârşească.

Later edit: uitasem să spun cât de jenantă mi se pare Andra cu sânii ei goi pe jumătate întinşi pe masa juriului care când nu lăcrimează râde şi prea multe n-are habar să spună.

Advertisement

8 comments

  1. Am vazut ultimul episod din “Romanii au talent” pe sarite, ca nu rezist sa ma uit la toata emisiunea, si am apucat faza cu amaratul ala care revenise sa cante “Drumurile noastre”. Mi s-a parut penibil momentul, iar juriul m-a scarbit pur si simplu. Si-au batut joc de sarmanul om intr-un hal de nehal. Consider ca nu e nicio mandrie sa te arati superior celor slabi la minte. Amaratul ala atat putea el, dar juriul ce scuza are? M-a dezamagit rau Andi, mi-l imaginam altfel. Nici la emisiunea lui nu ma mai pot uita acum, ca vad in fata ochilor doar felul batjocoritor in care a ras de amaratul ala.

    • Asta ma uimeste si pe mine de fiecare data: ca se rade de niste oameni vai de viata lor. In loc sa se rada la momentele frumoase si sa se planga la cele triste/penibile, la emisiunea asta e total invers. Incredibil mi se pare.

  2. Cred ca pun ceva in emisiunea asta ca sa dea dependenta. Eu am urmarit varianta UK, prind cam toate cananele englezesti si ma distram urmarind comentariile lui Simon Cowell. Cand a plecat din emisiune am realizat de fapt ca nu ma mai intereseaza, el si comentariile lui faceau savoarea emisiunii. Cateva “episoade” mai tarziu s-a intors. Probabil mai multi au avut aceeasi parere. La versiunea romaneasca cred ca nu m-as uita nici macar daca as avea acces la posturile romanesti. Cred ca televiziunea romaneasca sustine mult prea mult prostia si hazul prostesc decat talentul si dedicatia. Orice are audienta.

  3. asa-i:) saptamana trecuta am vazut si eu , pe sarite, aceasta emisiune. tocmai din cauza momentelor penibile am decis ca nu-i de mine. nu-i vorba de a fi increzuta aici, ci doar de faptul ca daca tot e sa-mi pierd timpul macar sa nu raman cu gust amar in gura: prea putini oameni talentati , prea multi care vin , sunt ridicoli si nu-mi starnesc decat mila /sila. in plus, cred ca reactiile lui Bartos sunt exagerate de cele mai multe ori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.