Facem ce vrem noi…dar nu ştim ce

Nu uitaţi că sunteţi liberi. Nu vă lăsaţi manipulaţi decât de conştiinţa dumneavoastră. (Andrei Pleşu)

Duminica e zi de sărbătoare pentru că, teoretic, putem contribui şi noi la bunăstarea viitoare a oraşului/sectorului în care locuim şi implicit la bunul mers al traiului nostru în urbea pe care-am ales-o sau care ne-a ales. Ne promit care mai de care dispariţia tuturor patrupedelor vagaboante cât ai zice…câine. Ne mai promit transport în comun gratuit (nu ştiu când am cerut noi asta – nu văd cu ce ar trăi transportul public dacă noi nu mai dăm bani – dar ei promit). Ne mai promit curăţenie. Nu văd cine ar putea să ţină pasul cu mizeria de care sunt unii oameni în stare să o lasă în urmă în orice loc şi în orice context. Ne promit spitale moderne şi utilate şi totul gratuit şi curat şi frumos aşa cum merităm noi ca oameni.

Dar câte nu ne promit… Poate că speră că până pe 11 iunie uităm ce ne-au promis. Cum fac unii părinţi “mănâncă tot, culcă-te devreme şi mâine mergem la Disneyland” (NOT), aşa fac şi ei “crede-mă, votează-mă şi mâine va fi paradisul pe pământ” (NOT). Să fim serioşi, câţi copii mai cred că mâine se duc la Disneyland? Mănâncă pentru că le e foame şi se culcă pentru că le e somn. Aşa şi noi. Credem nişte lucruri (pe cele mai decente şi mai puţin gogonate), mergem la vot nu pentru că vrem neapărat să iasă unii ci pentru că vrem neapărat să NU iasă alţii şi sperăm că poate va fi un pic mai bine. Avem dreptul să alegem, nu ne obligă nimeni la nimic însă nu prea ştim ce să alegem. Ni se pare că ne-o facem mereu cu mâna noastră şi dormim exact aşa cum ne aşternem. Veeeeezi? Dacă-l alegeam pe celălalt poate era mai bine… Partea proastă este că atunci când e vorba de vot dormim aşa cum aşterne majoritatea. Dacă noi am fost … minoritatea… ghinion, mai dormim încă patru ani în acelaşi “pat” cu majoritatea.

Ţara-i o grădină, Bucureştiul o floare…

La primăria de sector ştiu deja cu cine să votez. Aşa cred eu că e bine. Pentru primăria capitalei mi-a atras atenţia tânărul Nicuşor. Am citit multe lucruri bune despre el la oameni diferiţi dar pe care eu îi apreciez şi îi stimez şi îi consider de la foarte deştepţi în sus. Filozofi, jurnalişti, psihologi, scriitori, bloggeri (nu îi numesc aici pe toţi, cred că sunt liste pe internet de susţinători ai lui Nicuşor). Sunt nişte oameni pe care îi citesc şi îi urmăresc demult şi de la care încerc să învăţ câte ceva cu fiecare articol/carte. Aşa cred eu că aleg inteligent, trăgând cu ochiul şi copiind din biletele de vot ale celor mai inteligenţi decât mine.

Cu ocazia asta electorală mi-am adus aminte de albumul celor de la Taxi – Politica. În 2004 l-au scos. 8 ani au trecut de atunci şi situaţia din ţară e tot pe dinafară. Şi noi tot nu ştim cu cine votăm ca să votăm bine. Nu s-a schimbat nici faptul că melodia asta e printre preferatele mele:

Să plouăăăă la primăăărie poate mai curăţăăăăăă….din murdărie.

Să plouă mai ales peste mine, poate învăţ o dată ce e rău şi ce e bine…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.