Iau foc

Atunci când vine vara îmi aduc aminte de ce iubesc primăvara atât de tare şi de ce am preferat mereu mersul la săniuş în detrimentul statului cu burta la soare. În afară de faptul că vara nu dorm (fără legătură cu hitul verii), vara simt că iau foc, că nu am aer, că nu-mi arde de nimic (doar arde), că mă aprind din orice. Nu suport zăpuşeala din mijloacele de transport şi nici “schimbul” de transpiraţii pe care-l facem fără voia noastră. Nu suport hainele lipite şi încălţămintea care, deşi potrivită ca măsură, mai are puţin şi-ţi intră în carne. Nici cu aerul condiţionat nu sunt aşa prietenă. În afară de faptul că am în permanenţă o falsă senzaţie de picioare îngheţate, mai am gâtul uscat şi sentimentul că “mă ia o răceală”. Nu suport muştele (tare isteţe cum îşi fac ele loc să intre pe uşă, elegant, odata cu tine, dacă pe fereastră n-au cum) şi nici ţânţarii care nu ratează nicio ocazie te tortureze atunci când ieşi şi tu la o plimbare la amurg. La fiecare pas am senzaţia că o să-mi intre piciorul în asfalt (şi nici nu merg aşa mult prin căldură) şi gândul că suntem abia la jumatea lui iulie nu mă încântă foarte tare. Toamnă gri, unde eşti de nu mai vii? (no offence pentru greier, fiecare se roagă pentru el). Gata, m-am răcorit. Yeah, right… Pe cine încerc să păcălesc…

Advertisement

10 comments

 1. Toamna e perfecta! Nici prea frig nici prea cald, culorile sunt minunate pe strada si in parc, nu mai sunt tantari sau muste si seara pui un plovaras pe tine si e numai bine!

 2. nunununununu!!!!
  sa fie varaaaaa!! mereu sa fie varaaaa!!
  si cand e iarna, sa fie iar cald!!!

  nu suport frigul!! X(

   • Vara asta imi place si mie, Mihaela, acum insa temperaturi de sub 25 de grade gasesti doar primavara…
    Nici eu nu suport arsita, iubesc vara doar prin prisma simbolisticii sale: vacanta, libertate, mare, plaja, distractie. In rest prefer primavara si chiar toamna. Strict meteorologic.

 3. eu gandesc a tine, ma omoara caldura, aerul irespirabil, transpiratia, senzatia de lipiceala umeda…tot ma enerveaza!!! sunt iritata, obosita, nemultumita si, vorba ta, e abia 10 iulie!!! vreau sa vina toamna, sa gandesc rational, sa fiu gratioasa, bine parfumata, relaxata…

 4. Vai, NU!

  Vrei sa vina iarna cu pulovere, cu maieuri pe sub pulovere, su subtiori dubioase pe sub maieurile de sub puloverele de sub cojoacele Metrorexului? Cu sosete si cizme care sunt aparent impermeabile, pana la prima iesire, dupa care se dovedesc excelente gondole?
  Cu zapada cat gardul, cu masina pe sub ea, cu dardait, cu alunecat pe minunata gresie din fata minunatei noastre cladiri (apropos IAR au pus din aia alunecoasa, wtf)

  Cu “STEAUASUSRASAREdasimieunbansarumana”, cu pocnitori, cu dardait continuu, cu “mai pune o soseta ca n-au dat drumul la caldura”

  Oh nu, urasc frigul! :))

  • Ei, ai si tu dreptatea ta. Insa o primavara si o toamna n-as refuza. Macar in restul anotimpurilor simt ca intra aerul in plamani. Nu suport senzatia de caldura, sufocare, o prefer pe cea de racoare. Plus ca atunci cand e frig ma mai imbrac sau mai trag o patura pe mine. Cand e cald n-am ce sa dau jos…

   • iarna, forever and ever. mai ales ca e craciunul! iarna te poti incotosmana, ca sa-ti fie bine, insa vara-ti vine sa-ti dai jos si pielea si tot sufocant ar fi. oricum, toamna si primavara sunt deosebit de frumoase, lejere si suportabile, numai bune de etalat cele mai frumoase toalete:) vara, daca nu esti intr-o perpetua vacanta, e tare anevoioasa.
    renata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.