Dileme la cumpărături

Oare de ce unii vânzători sunt atât de antipatici când returnezi un produs? E clar că nu le convine dar n-ar putea totuşi să se prefacă de dragul vânzării? În magazinul în care eşti tratat cu “ochii peste cap” atunci când returnezi un produs în perfectă stare şi la scurt timp după cumpărare (din diverse motive), e clar că nu vei mai intra a doua oară. Deşi poate altă dată le-ai făcut vânzare de o grămadă de bani şi aveai de gând să-i mai vizitezi şi cu alte ocazii. Bilă neagră pentru Gherasos din Sun Plaza.

Oare de ce unii vânzători au aşa o lehamite când vrei să probezi ceva (lucru care poate implică un oarecare efort din partea lor) însă li se luminează faţa şi brusc le revin bunele maniere când chiar cumperi produsul respectiv? Înţeleg, vor să vândă, însă nu e importantă şi reclama pe termen lung? Poate nu cumpăr azi însă mâine nu se ştie. Ocolesc cu desăvârşire lehamitea şi lipsa de politeţe şi revin mereu în magazinele în care sunt tratată cu respect şi amabilitate.

Oare ce se întâmplă cu produsele care expiră în magazine? Li se schimbă eticheta şi sunt vândute în continuare sau sunt returnate la producător? Şi dacă sunt returnate, cine suportă pierderile?

Oare de unde iau ţiganii fructele pe care  le vând la metrou cu 5 lei buchetul/kilogramul/caserola/pepenii. Se pare că e un preţ universal de 5 lei la toate produse pe care le vând.

Oare cum mai rezistă magazinele mici de cartier odată cu apariţia atâtor lanţuri de magazine mari cu produse foarte variate şi la preţuri mai bune? Recunosc faptul că şi eu mai cumpăr diverse lucruri cu care rămân în pană însă chiar fac o vânzare atât de bună încât să susţină şi chirie şi angajaţi şi să mai facă şi profit? Probabil că da, altfel de ce-ar mai exista.

De ce ai deschide o farmacie pe o stradă pe care mai sunt încă 3 farmacii la distanţă de 50 de metri una de alta? Ce te face să crezi că a ta, a patra, o să fie mai profitabilă? (nu e, farmacia de care vorbesc a cedat după câteva luni).

De ce nu mai au covrigii gustul bun de covrig de altă dată? Şi Petru m-a dezamăgit. Am cumpărat de prea multe ori de la ei covrigi prea arşi sau din contră, prea cruzi. Covrigii mei preferaţi cu miere şi nucă parcă sunt unşi cu zahăr şi praf de pe jos, numai nucă nu e pe ei. Nici nu ştiu dacă să le mai dau o şansă sau să-mi iau gândul. Oricum, covrigi cum mâncam când eram mică, cu aluat ferm, puţin lucioşi şi cu mult mac şi sare…n-am mai văzut.

Oare de ce sunt atât de scumpe unele haine “de firmă” dacă arată prost croite, din materiale proaste şi le curg toate aţele din ele? Eu sunt adepta hainelor de calitate (şi prefer haine mai puţine dar mai bune) însă m-am convins că nu toate brandurile au şi haine de calitate. De exemplu în unele zone din Zara mi se pare că miroase mai rău decât la second hand. Mă întreb cum or depozita hainele de capătă aşa un miros de depozit.

Nu sunt nişte dileme prea greu de descifrat însă nu ştiu dacă îmi doresc neapărat să ştiu răspunsurile la unele dintre ele. Ştiu doar că îmi doresc şi eu la noi în ţară cumpărături plăcute, produse de calitate (la preţuri normale şi nu nesimţite cum sunt uneori acum) şi personal instruit.

Advertisement

4 comments

 1. Ce-ai returnat la Gherasos? In Iasi covrigii cu miere si nuca au miere si nuca nu praful de pe toba 😀 Chiar vreau sa cumpar unul sa-i fac poza. Si costa 1,5 lei, nu 2,5 lei ca in Bucuresti.

  • Am returnat braul de mire ca mirelui nu i-a placut sistemul de prindere si n-a fost foarte atent in magazin ce inestetic se vede la spate. Am luat altul din alta parte mult mai frumos.

   Covrigul cu pseudo nuca si pseudo miere e 2 lei in Bucuresti. Preturi de Piata Victoriei ce vrei? Dar n-ar trebui sa fie si calitate de Piata Victoriei?

 2. Bune dilemele tale, Mihaela, de cate ori nu mi-am pus si eu aceste intrebari, cea mai mare curiozitate o am in privinta hainelor expirate, unde sunt duse, ce se intampla cu ele, caci este mai mult decat evident ca raman foarte multe dupa un sezon…
  Chiar ieri am fost sa returnez un produs intr-un magazin…evident oamenilor nu le-a picat prea bine, astfel incat ma vad nevoita sa nu mai intru niciodata acolo(o sa povestesc intamplarea intr-un articol).
  Cat despre Zara, mare dezamagire, modele urate, prost croite, de o calitate indoilenica, ca mai toate din mall, nu sunt ei o exceptie…iar preturile enorme. Asta e, asteptam moda de anul viitor. 😀

  • Eu mai mare curiozitate o am in privinta mancarii expirate ca o haina “expirata” ma mai incumet sa cumpar dar o mancare…. Mai ales la ce stomac sensibil am de vreo 2 ani…. Astept cu interes postarea cu returnatul produsului 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.