Vai, dar ce-avem noi aicea…

Am lăsat de curând televizorul mai multe ore să “cânte” pe MTV. Am avut astfel deosebita plăcere să aud de mai multe ore nişte cântecele pitoreşti printre care şi melodia cu petre-petrecerea lui CRBL (nu ştiam că el o …  îngână, abia când am văzut videoclipul am realizat). Şi m-am trezit făcând o analiză pe unele porţiuni de text. Pentru că am fost cam grea de cap şi n-am înţeles prea bine.

Am ochii rosii deja
Si e devreme deabea”  – Adică ai băut prea mult? Şi e un efect plăcut partea cu ochii roşii? Nu înţeleg. Oare chiar zice deabia? Sau aşa pricep eu.

Sunt si fete sexy
Fete rele, care ma vor na na” – Dacă fetele-s rele de ce le-ai vrea tu pe ele?

“Vai, da ce avem noi aicia
E plin de caprioare
Bine ca mi-am luat alicea“. Trecând peste partea cu “aicea” (no comment). Alicea? Dacă la melodia cu Meteo s-a supărat INMH-ul eu zic să se alerteze şi protecţia animalelor şi brigada antibraconaj la melodia lui CRBL.

Man, man
Mister barman
Nu beau cat un pahar
Eu beau cat un ocean
De aia stau in dreapta
Niciodata la volan
Sunt hot la mine acasa
Intru numai pe geam“. Un ocean? De ce li se pare lor că a intra în comă alcoolică înseamnă să petre petre petreci. Şi n-o fi periculos să intri beat mort pe geam în casă? Dacă stai la bloc?

Ai ai ai iee
Avem fete la petrecere
Ai ai ai iee
Ridica doua degete si striga cu mine” Şi chiar dacă ar fi şi fete şi fete la petre petrecere, ai mai vedea vreo una dacă ai băut cât un ocean? Ai mai face diferenţa dintre ele şi căprioare? Later edit: Aşa cum bine zice Ioana în comentariu, la partea asta zice “avem verde la petrecere” şi nu fete. Partea cu fetele e undeva mai pe la final când facem un fel de bridge cu “sunt şi fete sunt şi fete la petre-cere“.

Şi după ce analizăm melodia lui CRBL… vai dar ce-avem noi aicea… Maximilian şi Zhao şi Spike care or să parcheze la domnişoare în dormitoare că nu mai au niciun loc gol de parcare. Şi uite cum le-am parcat şi eu melodia pe locul meu de parcare al grijilor şi al bucuriilor. Doar că nu ştiu dacă să mă îngrijorez sau dacă să mă bucur (adică să râd copios) de muzica pe care o auzim obsesiv la radio şi la televizor. Uf, nici meteo nu mai e ce-a fost. O fi soare şi nu-l văd io … oo… ooo.

Advertisement

14 comments

  1. In orice caz, ti-a scapat hitul cu “gargarita rita”. Nu stiu cine il canta, dar tot in aceeasi categorie cu astea intra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.